16 Απριλίου 2015

ΠΑΛΙ ΡΟΜΠΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ Η Λαγκάρντ: "Καλά ενημερωμένο το άρθρο των FT" (που διαψεύδει ο Μπαρούφας!)-Δεν σας συμφέρει να μην πληρώσετε τη δόση

Προειδοποίηση προς την Αθήνα να μην εξετάσει στάση πληρωμών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απηύθυνε η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το ΔΝΤ δεν έχει εγκρίνει καθυστερήσεις πληρωμών εδώ και 30 χρόνια. Καθυστερήσεις πληρωμών δεν θα ήταν κατάλληλες για την ελληνική κατάσταση» δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου από την Ουάσιγκτον που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η καθυστέρηση πληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ ισοδυναμεί με το να απαιτείς χρήματα από πολύ φτωχότερες χώρες σε χειρότερη κατάσταση από την ίδια την Ελλάδα» σημείωσε η επικεφαλής του Ταμείου.

 Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ ότι ζητήθηκε μετάθεση της αποπληρωμής του ΔΝΤ

Ψευδέστατο χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ανεπισήμως από το ΔΝΤ μετάθεση της καταβολής της δόσης του Μαΐου, ενώ την ίδια ώρα η Λαγκάρντ σε συνέντευξη τύπου το χαρακτήριζε "πολύ καλά ενημερωμένο".

Οι βρετανικοί Financial Times στο εν λόγω δημοσίευμα επικαλούμενοι πηγές σε Αθήνα και Ουάσινγκτον, υποστήριζαν πως το ΔΝΤ απέρριψε ανεπίσημο αίτημα που εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση για να αναβληθεί πληρωμή οφειλών. Σύμφωνα με μία από τις πηγές, το αίτημα αφορούσε «αναπροσαρμογή του προγράμματος αποπληρωμών για τους επόμενους μήνες».

Η θέση του ΔΝΤ, υποστηρίζει το δημοσίευμα, είναι πως αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να αποτελέσει μόνο τμήμα συνολικής συμφωνίας.