20 Απριλίου 2015

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! Έρχονται καμπανίδια δις από ΕΕ σε Gazprom

Και τα γίδια περιμένουν 5 δις από την Gazprom που παρακαλάει την ΕΕ να μην μπλοκάρει τον Turkish Stream και δηλώνει «θα κάνει μεγάλο λάθος»

Ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τις πρακτικές της ρωσικής εταιρίας το 2012, εξετάζοντας τo ενδεχόμενο υπερχρέωσης των πελατών στην ανατολική Ευρώπη και την παρεμπόδιση του ελεύθερου ανταγωνισμού

Την επιβολή κυρώσεων στο ρωσικό ενεργειακό «κολοσσό» Gazprom εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αναμένεται να απευθύνει κατηγορίες για μονοπωλιακές πρακτικές της εταιρίας και υπερχρέωση των καταναλωτών των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην ανατολική Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τις πρακτικές της ρωσικής εταιρίας το 2012, η οποία καλύπτει περίπου το 30% των αναγκών των Ευρωπαίων καταναλωτών σε φυσικό αέριο, εξετάζοντας τo ενδεχόμενο υπερχρέωσης των πελατών στην ανατολική Ευρώπη και την παρεμπόδιση του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας και μόλις μια εβδομάδα μετά τις κατηγορίες κατά του αμερικανικού γίγαντα Google, η επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκέτε Βεστάγκερ αναμένεται να καταθέσει επίσημο έγγραφο με τις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρακτικές της Gazprom.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, «η κατάθεση δήλωσης αντιρρήσεων (statement of objections) για το θέμα αυτό θα γίνει την Τετάρτη», ενώ οι πιθανές χρηματικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Gazprom υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ευρώ.