13 Απριλίου 2015

Σύμβουλος Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση θέλει Grexit, ας μην το καθυστερεί λοιπόν!

Την πεποίθηση  του πως το Grexit δεν είναι επιθυμία των Ευρωπαίων αλλά της ίδιας της Ελλάδας εκφράζει σύμβουλος του Βολφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φούεστ.

Ο Γερμανός Οικονομολόγος μιλώντας στην Αυστριακή « Ντερ Στάνταρντ» καλεί την ελληνική κυβέρνηση εφόσον πράγματι επιθυμεί την έξοδο από το Ευρώ τότε να μην περιμένει άλλο.

Στη διάρκεια της συνέντευξης του  ο Κλέμενς Φούεστ εκτιμά πως δεν υπάρχει προσπάθεια της Ελλάδας να φέρει ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική ανακούφιση και στην πολιτική λιτότητας. Εξάλλου όπως τονίζει η κυβέρνηση θα έπρεπε να αρχίσει μια σοβαρή συζήτηση με τους δανειστές για το πώς θα επιτύχει τους στόχους εξυγίανσης στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Η κυβέρνηση στην Ελλάδα προσλαμβάνει ανθρώπους στο δημόσιο τομέα, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει ήδη πολλούς υπαλλήλους, αυξάνει τον κατώτατο μισθό και σταματά τις ιδιωτικοποιήσεις» αναφέρει ο οικονομολόγος και προσθέτει: «Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τι θέλει η ελληνική κυβέρνηση και κανείς έχει την εντύπωση, ότι η ίδια επιδιώκει το Grexit».

Ο  Κλέμενς Φούεστ χαρακτηρίζει «ανεύθυνο τον τρόπο που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση» και προσθέτει πως «αν πραγματικά θέλει την έξοδο από το ευρώ, δεν θα πρέπει να περιμένει άλλο».