29 Απριλίου 2015

H GAZPROM είχε μείωση κερδών 80% αλλά τα γίδια ελπίζουν: Παράταση για τη Ρωσία στον ελληνικό διαγωνισμό για τα πετρέλαια;

Για τις 14 Ιουλίου 2015, αντί για τις 14 Μαΐου - Η παράταση κρίθηκε αναγκαίει προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες και οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και της αρμόδιας επιτροπής ΕΔΕΥ

Δημοσιεύθηκε και επίσημα το ΦΕΚ της παράτασης για το 2ο Διεθνή Γύρο Παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις 20 θαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και Νότιας Κρήτης. Η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών από τις 14 Μαΐου μετατέθηκε για τις 14 Ιουλίου 2015, ύστερα από απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη από τα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κρίθηκε αναγκαία η παράταση, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες και οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και της αρμόδιας επιτροπής ΕΔΕΥ, με στόχο να καταστεί ακόμα πιο έντονο και πιο ευρύ το ενδιαφέρον χωρών και εταιρειών για την ενεργειακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων θαλάσσιων περιοχών.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά έχει προβεί σε ανοιχτή πρόσκληση ρωσικών εταιρειών να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τα ελληνικά οικόπεδα πετρελαίου, γεγονός που μπορεί να συνδέεται και με τη δίμηνη παράταση του διαγωνισμού, η οποία ελήφθη παράλληλα με τις επαφές του κ. Λαφαζάνη στη Μόσχα.