29 Απριλίου 2015

Συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων για την υπόθεση Ταφύλλη-Lochkeed-Μούγγα ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου

Κεφαλογιάννης: Να απαντήσει δημόσια ο Καμμένος αν είναι ηθικά και πολιτικά αποδεκτό να είναι γ.γ. Άμυνας παρά την πρόσφατη επαγγελματική σχέση - Παρεμβάσεις-ερωτήσεις από Θεοχάρη, Δανέλλη, Ψαριανό, Τασούλα, Φορτσάκη, Κουτσούκο - Καμία απάντηση από Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ

Σε χιονοστιβάδα εξελίσσονται πλέον οι παρεμβάσεις αναφορικά με τις αποκαλύψεις του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος για τις υπεργολαβικές σχέσεις του γ.γ. Άμυνας Γιάννη Ταφύλλη με τη Lockheed Martin.

Αυτή τη φορά το λόγο είχε ο υπεύθυνος τομέα Άμυνας της ΝΔ βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης ο οποίος με ερώτησή του ζητά διευκρινίσεις για το θέμα αλλά και για την προμήθεια 500 εκατ. δολαρίων για τα Ρ3Β-Orion. Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής Ρεθύμνου αναφέρεται στα δημοσιεύματα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος για το πρόγραμμα ανακατασκευής των υπέργηρων αεροσκαφών και καλεί τον Πάνο Καμμένο σε δημόσιο διάλογο στη Βουλή. Επίσης ρωτά κατά πόσο είναι ηθικά και πολιτικά αποδεκτό να κατέχει ο κ. Ταφύλλης θέση γ.γ. στο υπ. Άμυνας ενώ παλαιότερα είχε σχέσεις με τη Lockheed Martin.

Να θυμίσουμε ότι ήδη το «Ποτάμι» έχει φέρει το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής με παρεμβάσεις και ερωτήσεις των κ.κ. Χ. Θεοχάρη, Σ. Δανέλλη και Γρ. Ψαριανού, ενώ τοποθετήσεις για το ρόλο του γ.γ. Άμυνας υπήρξαν και από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης Κ. Τασούλα, Θ. Φορτσάκη και Γ. Κουτσούκο.

Θα πρέπει να πούμε ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Ταφύλλης είναι μέλος και υπεύθυνος τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα μέχρι και σήμερα, τέσσερις ημέρες μετά, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, αφήνοντας ακάλύπτο τον γενικό γραμματέα.

Τόσο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στη Βουλή, όσο και ο βουλευτής Δωδεκανήσων του κόμματος κ. Γάκης σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή αρνήθηκαν να δώσουν στήριξη με τον πρώτο να μην τοποθετείται σε σχετική ερώτηση του Χάρη Θεοχάρη και τον δεύτερο να απαντά πως δεν γνωρίζει την υπόθεση.

Τέλος, και το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά «εκκωφαντικά» μετά το «άδειασμα» του γ.γ. Άμυνας από τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Καμμένο. Υπανθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος είπε ότι ο γ.γ. έχει την εμπιστοσύνη του στο βαθμό που όσα λέει είναι αλήθεια.

Δημήτρης Μαρκόπουλος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ