14 Απριλίου 2015

Σαμαράς: Να επέμβει η ΕΛΑΣ στο ΕΚΠΑ-Φορτσάκης: Αν τους κόψουν ρεύμα-wi-fi θα ξεκουμπιστούν

«Απόλυτα υπεύθυνη για την προκλητική πολιτική της» χαρακτηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην κατάληψη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

«Καλείται ο πρωθυπουργός να δώσει αμέσως εντολή να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να επέμβει η Αστυνομία στους πανεπιστημιακούς χώρους που τελούν υπό κατάληψη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

«Αυτό έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και μέρες. Ήδη υπάρχουν συνθήκες κατάλυσης του κράτους και παραβίασης ουσιωδών δικαιωμάτων δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους», σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

Και προσθέτει: «Η έκκληση των πρυτάνεων τα λέει όλα. Και οι δημόσιες δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού αποκαλύπτουν το αδιέξοδο όπου έχει οδηγηθεί η πρωτοφανής πολιτική "διαλόγου" με τους κουκουλοφόρους. Κάθε λεπτό που περνά κυριαρχεί η ανομία. Για την οποία είναι απόλυτα υπεύθυνη η κυβέρνηση και η προκλητική πολιτική της».

Φορτσάκης: Αν έκοβαν το ρεύμα, το νερό και το wi-fi οι καταληψίες θα έφευγαν από την Πρυτανεία

Ευθύνες στη κυβέρνηση επιρρίπτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Πρυτανείας.

Ο κ. Φορτσάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στους καταληψίες, ενθαρρύνοντας έτσι τις απαιτήσεις του.

Παράλληλα, τόνισε πως ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης αρχίζει σιγά σιγά να απαξιώνεται από το εξωτερικό, ενώ είναι αποκομμένο από τις βασικές του λειτουργίες.

Ο πρώην πρύτανης υπογράμμισε πως η βία είναι η έσχατη λύση τονίζοντας πως «θα ήταν αρκετό να κλείσουμε το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το Wi-Fi και σιγά-σιγά θα έβγαιναν τα παιδιά».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν κομματικές αποχρώσεις όταν το θέμα είναι προστασία του πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας ακόμη πως το κέντρο της Αθήνας γίνεται χώρος ανομίας.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες σχετικά με την αντιμετώπιση των καταλήψεων, λέγοντας πως ο αρμόδιος υπουργός δεν ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς φοβάται την αντίδραση του συναδέλφου του.