14 Μαΐου 2015

"Οχι" Καμμένου στον Κωσταράκο για τα 18 στελέχη που ζητά να τον συνοδεύσουν στην ΕΕ

Δεκαοκτώ στελέχη ζητά το ΓΕΕΘΑ για να συνοδεύσουν στον Αρχηγό του στη νέα του θέση . Αυτή του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Ο φάκελος με τη σχετική πρόταση για την στελέχωση του ευρωπαϊκού επιτελείου του Α/ΓΕΕΘΑ, έχει φθάσει στα υπουργικά γραφεία κι έχει επιστραφεί ανυπόγραφη. Με απλά λόγια έχει απορριφθεί.

Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι ο αριθμός των 18 στελεχών θεωρείται υπερβολικός, ειδικά αυτή τη περίοοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από το ΥΠΕΘΑ ακούγονται ψίθυροι δυσαρέσκειας για την πρόταση του ΓΕΕΘΑ ,αφού δεν μπορεί να γίνει κατανοητό πως ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος πήρε μαζί του ελάχιστους Έλληνες συνεργάτες και ο επόμενος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ πρέπει να έχει 18. Μέχρι πρόσφατα δε ο αριθμός των στελεχών που είχε ζητηθεί να πάει ΕΕ μαζί με τον Αρχηγό ήταν επτά.

Δεν ειναι όμως μόνο ο αριθμός και κατ΄ επέκταση το κόστος ,γιατί εμείς πληρωνουμε την θέση του προέδρου μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν δύο ακόμη θέματα στη πρόταση του ΓΕΕΘΑ για τα οποία το ΥΠΕΘΑ επέστρεψε το φάκελο ανυπόγραφο:

•Οι 18 θέσεις στην ΕΕ δεν προβλέπεται να προκηρυχθούν, ώστε όλα τα στελέχη που έχουν τα προσόντα να κριθούν και να επιλεγούν. Η πρόταση προβλέπει ότι και οι 18 απλά θα επιλεγούν από το ΓΕΕΘΑ

•Το δεύτερο μέγα θέμα που προκύπτει είναι ότι η πρόταση του ΓΕΕΘΑ προβλεπει ότι αν η θητεία του στρατηγού Κωσταράκου πάρει παράταση -όπως πήρε ο σημερινός πρόεδρος- τότε και τα 18 στελέχη που θα τον συνοδεύουν θα πάρουν κι αυτά παράταση! Ούτε καν το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους δηλαδή δεν προβλέπει η πρόταση του ΓΕΕΘΑ .Κάτι που θα είχε μια λογική.

Μένει να δούμε αν το ΥΠΕΘΑ θα επιμείνει στην καθολική απόρριψη της πρότασης του ΓΕΕΘΑ ή αν θα κάνει πίσω.

http://www.onalert.gr/stories/oxi-ypetha-sto-geetha-gia-ta-18-stelexi-pou-zita-na-synodeysoyn-arxigo/42447