06 Μαΐου 2015

Ο θαυμαστής του Τσάβες αντί να δώσει εξηγήσεις για τα σαπάκια των 500 εκατ.το 'ριξε στην πολιτική αλητεία

Απειλεί και καθυβρίζει το ΘΕΜΑ ο Ήσυχος υπερασπιζόμενος την προμήθεια με τα αεροσκάφη των 500 εκατ.δολάριων - Απίστευτες αθλιότητες του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας που φτάνει στο σημείο να μας απειλεί με την δικαιοσύνη - Να μας πει πού υπηρέτησε τη θητεία του και παριστάνει τον υπουργό Άμυνας

Με ένα φασιστικό παραλήρημα πολιτικής αλητείας επιτίθεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Ήσυχος προσπαθεί να απαντήσει στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από το ΘΕΜΑ για την απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλλει 500 εκατ.δολάρια για να «εκσυγχρονίσει» αεροσκάφη-σαπάκια 50 ετών, στην δημοσιοποίηση από το ΘΕΜΑ της VIP πτήσης του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Τόσκα προς το Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ και στα δημοσιεύματα για τον γγ του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Ταφύλλη ο οποίος στο παρελθόν συνεργαζόταν με την Lockheed Martin,την αμερικανική εταιρεία που ανέλαβε την ανακατασκευή των P-3B έναντι 500 εκατ.δολαρίων.

Το περίεργο με τον κ. Ήσυχο είναι ότι νωρίτερα σήμερα είχε πει στον Σκάι ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο δημοσιονομικός αντίκτυπος της απόφασης για αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας που αναμένεται να κοστίσει στους φορολογούμενους 500 εκατ.δολάρια... Λίγη ώρα μετά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε ανοίκεια επίθεση στο ΘΕΜΑ, είτε επειδή αντελήφθη ότι διαφοροποιήθηκε από μια κεντρική επιλογή του Πάνου Καμμένου, είτε διότι δέχθηκε παράπονα και έλαβε οδηγίες να λασπολογήσει εναντίον της εφημερίδας για να κρατήσει το μέτωπο των «500άρηδων» αρραγές...

Λίγη ώρα αφού ψέλλισε κάποιου είδους κριτική στο πρόγραμμα των 500 εκατ.δολαρίων που υλοποιεί η κυβέρνηση υιοθετώντας τις απόψεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι δυνατόν να δαπανάται σε αυτή την φάση μισό δισ.δολάρια για όπλα ενώ οι συνταξιούχοι κάνουν ουρές έξω από τα ATM, ο κ. Ήσυχος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία επιχειρεί να λασπολογήσει εναντίον του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. Εξαπολύοντας χυδαίες και ανυπόστατες κατηγορίες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος απειλεί και καθυβρίζει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επειδή δημοσιοποίησε το VIP ταξίδι του υφυπουργού Νίκου Τόσκα στο Αίγιο με ελικόπτερο και διότι αποκάλυψε την σκανδαλώδη απόφαση της κυβέρνησης να εκταμιεύσει 500 εκατ.δολάρια για να ανακατασκευάσει αεροσκάφη-σαπάκια 50 ετών.

Ο κ. Ήσυχος επικρίνει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τη δημοσίευση της λίστα των 126 μαρτύρων κατά της «Χρυσής Αυγής», κατηγορώντας την εφημερίδα ότι λειτουργεί «σαν το μακρύ χέρι της συγκεκριμένης οργάνωσης»(!) και προσθέτει: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον την όποια παρέμβαση της Δικαιοσύνης επί του θέματος αυτού», ουσιαστικά δηλαδή παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης αξιώνοντας δικαστική παρέμβαση!

Του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς και τις χρυσαυγίτικες μεθόδους που χρησιμοποιεί και του υπενθυμίζουμε ότι 19 δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στο δικαστικό ρεπορτάζ εξήγησαν με ανακοίνωσή τους ότι δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό στην δημοσιοποίηση μιας λίστας που είναι δημόσια, αναγνώστηκε και αναρτήθηκε στο δικαστήριο. Θα έπρεπε να γνωρίζει ως υπουργός, τουλάχιστον αυτός, ότι οι δίκες είναι δημόσιες, οι μάρτυρες κατηγορίας εκφωνούνται δημόσια στο ακροατήριο και η δικογραφία με όλα τα στοιχεία των μαρτύρων είναι γνωστή στις δύο αντίδικες πλευρές. Στο παρελθόν, σε δίκες όπως για παράδειγμα αυτή της 17 Νοέμβρη, η λίστα των μαρτύρων εκφωνείται από το δικαστήριο (σε όλες τις δίκες οι μάρτυρες κατηγορίας ανακοινώνονται) και δημοσιεύεται από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Εδώ και 10 χρόνια το ΘΕΜΑ ακολουθεί μία και μόνο μέθοδο: Αυτή του ρεπορτάζ και της αποκάλυψης στοιχείων κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζουν καλά ορισμένοι όπως ο κ. Ήσυχος.

Επί τη ευκαιρία θα μπορούσε να μας ενημερώσει ο κ. Ήσυχος πού και αν υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία όπως όλοι οι Έλληνες; Μήπως ο κ. Ήσυχος, που παρεπιπτόντως είπε και να μην πληρώσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 12 Μαϊου άρα να χρεοκοπήσουμε, ξέρει τίποτα από... Αργεντινή;  

Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί ενοχλήθηκαν από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο ΘΕΜΑ για την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να διαθέσει 500 εκατ.δολάρια για εξοπλιστικά προγράμματα την ώρα που η χώρα ολόκληρη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος που απειλεί και εκβιάζει δημόσια και ξεδιάντροπα. Απειλές και ύβρεις εξαπέλυσαν πριν απ' αυτόν ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Τόσκας και ο Νίκος Νικολόπουλος με τους οποίους προφανώς και ο κ. Ήσυχος ταυτίζεται. Θα ήταν καλό όμως, αντί να λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του κ. Καμμένου που προσπάθησε να περάσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα εν κρυπτώ, να μας απαντήσει ο κ. Ήσυχος αν θεωρεί ότι η χώρα έχει την πολυτέλεια να διαθέτει σε αυτή την χρονική συγκυρία 500 εκατ.δολάρια για όπλα και να το κάνει μάλιστα με τον τρόπο που μεθόδευσε την απόφαση αυτή η κυβέρνηση στην οποία μετέχει.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Ήσυχου:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, σε δήλωσή του σχετικά με τις επιθέσεις, μέσω δημοσιευμάτων, κατά του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Γιάννη Ταφύλλη και του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα, επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Τις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες μιας στοχοποιημένης επίθεσης από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ταφύλλη, ο οποίος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του κόμματος και βασικός συντελεστής του προγράμματος για την Άμυνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για μια επίθεση που καταφέρεται με χειρουργικό τρόπο κατά της ίδιας της κυβέρνησης. Αυτός είναι και ο λόγος που μας επιβάλει να μη μείνουμε άφωνοι θεατές. Η σιωπή, άλλωστε, μπορεί και να παρερμηνευτεί από τους εργολάβους της παραπληροφόρησης και της λάσπης.

Συνέχεια αυτής της οργανωμένης επίθεσης αποτελεί και το δημοσίευμα που αφορούσε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα. Ο Νίκος Τόσκας έχει μια διαδρομή και προσφορά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και συνεχίζει την παρουσία του και την προσφορά του από τη θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα δημοσιεύματα της συγκεκριμένης εφημερίδας και ορισμένων διαπλεκόμενων μέσων «ενημέρωσης», καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική αντιπαράθεση η οποία είναι πάντα καλοδεχούμενη.  Αποτελούν μέρος ενός μιντιακού πολέμου, είναι μάχες οπισθοφυλακών του συστήματος της διαπλοκής που οδήγησε - αξιοποιώντας και τα εξοπλιστικά προγράμματα - τη χώρα στην καταστροφή και τώρα προσπαθούν να μείνουν στην επιφάνεια διασπείροντας παραπληροφόρηση στην ελληνική κοινωνία.

Είναι η ίδια εφημερίδα που  έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των 126 μαρτύρων κατά της «Χρυσής Αυγής», λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι της συγκεκριμένης οργάνωσης. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την όποια παρέμβαση της Δικαιοσύνης επί του θέματος αυτού.

Δηλώνουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο, προς όλους αυτούς, πως η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ως μέρος της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που είναι, όχι μόνο δεν πρόκειται να ενδώσει σε κανέναν εκβιασμό των «κακομαθημένων» υπηρετών της διαπλοκής που βλέπουν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους αλλά και τους ενημερώνουμε πως δεν θα μείνουμε άπρακτοι. Η πολιτική μας βούληση να συγκρουστούμε με την ντόπια ολιγαρχία θα συνεχιστεί με εντεινόμενους ρυθμούς.

Καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να πράξουν το αυτονόητο, αυτό άλλωστε που επιβάλλει και ο ρόλος τους. Να ασκούν έλεγχο και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μας φοβίζει. Αυτό που δεν θα ανεχθούμε είναι οι εργολαβίες εξόντωσης προσώπων».