02 Μαΐου 2015

Ο πατέρας κι η πεθερά του Βαρουφάκη κάνουν… πολιτική παρέμβαση!

«Για αυτό τον χτυπούν»-Τι πιστεύει για τον γιο του ο Γιώργος Βαρουφάκης

«Είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια. Ζητάει αυτό που πρέπει και δεν κάνει πίσω. Θα παλεύει, μέχρι να κερδίσει το ελάχιστο. Δεν τους πάει, δεν τους ταιριάζει. Γι’ αυτό τον χτυπούν».


Τα παραπάνω υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών Γιώργος Βαρουφάκης, δίνοντας τη δική του ερμηνεία, για τις επιθέσεις που δέχεται ο γιος του, από την ημέρα που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών.

Η πεθερά του Βαρουφάκη κάνει… πολιτική παρέμβαση!

Πολιτική παρέμβαση έκανε η Ελένη Πόταγα-Στράτου, πεθερά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Η ίδια, σε αντίθεση με τον γαμπρό της, κρατάει απόσταση από τα ΜΜΕ όμως σήμερα στην επέτειο από το θάνατο του αδερφού της που υπήρξε ήρωας της Εθνικής Αντίστασης κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής , έκανε πολιτική δήλωση.

Η κ. Πόταγα Στράτου αφού ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παροσυσία τους την εκδήλωση μνήμης για των αδερφό της είπε: «Πρέπει να σας πω λοιπόν, ότι για το Μάθιο ξέρουμε ότι έκανε το καθήκον του και όλοι οι παππούδες μας. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι τι έκαναν οι επόμενοι και δεν έχουμε πολύ ωραία πράγματα να σκεφτούμε για τους επόμενους. Συνεχώς μας τάζουν και τάζουν και τάζουν (και μας οδηγούν σε ένα χειρότερο χρέος). Πρέπει να βγούμε από αυτό το χρέος και να γίνουμε πάλι ανεξάρτητοι»

Στην συνέχεια μίλησε και… για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή την στιγμή με τους εταίρους μας στην Ευρώπη λέγοντας : «Γίνεται ένας ολόκληρος αγώνας γι' αυτό αυτή τη στιγμή. Ας τους συμπαρασταθούμε. Όχι πολιτικά βεβαίως. Ούτε ο Μάθιος δεν άνηκε» και συνέχισε τονίζοντας : «Άνηκε στην ψυχή του και τι του έλεγε η ψυχή του εκείνη την ώρα. Λοιπόν κι εμείς ας ξεχαστούμε για λίγο. Ας αφήσουμε τα ψέματα και τις υποσχέσεις και ας προσπαθήσουμε καθένας αναγνωρίζοντας και σε εσάς παιδιά μου το λέω πιο πολύ από όλα. Μέσα μας όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια. Ας μην παρασυρθούμε για μια φορά κι ας προσπαθήσουμε πια αληθινά να ελευθερωθούμε».

Η κυρία Ελένη Πόταγα-Στράτου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ελληνικό χρέος: «Μας έδεσαν χειροπόδαρα με χρέη, αλλά το μόνο χρέος που έχουμε αληθινά είναι στον εαυτό μας και στην πατρίδα μας.Αυτό μην το ξεχνάμε και γι' αυτό πρέπει να απαιτήσουμε από τον εαυτό μας και από τους άλλους να ελευθερωθούμε. Αλλά πρώτα από όλα ας δούμε μέσα μας ο καθένας ποια είναι η αλήθεια. Ας μην παρασυρόμαστε από υποσχέσεις ψεύτικες που τόσα χρόνια μας ταλαιπωρούν και την πατρίδα μας και τον αληθινό εαυτό μας, το λέω σε εσάς παιδιά μου κυρίως. Οι μεγάλοι ξέρουν.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με ακούσατε και που ήρθατε σήμερα να γιορτάσουμε αυτή τη σημαντική εποχή για έναν ήρωα που είναι ήρωας για όλη την Ελλάδα (και από όλη την Ελλάδα που τόσοι έχουν θυσιαστεί)».