15 Μαΐου 2015

Χαμός στον Αγιο Σάββα για το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας: Σπρωξιές και αντεγκλήσεις για μια θέση στην ουρά [εικόνες]

Πανζουρλισμός επικράτησε στον Αγιο Σάββα για το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Οι πιστοί που προσήλθαν, εκτός νοσοκομείου, να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο ήταν χιλιάδες, με αποτέλεσμα αφενός να μην γίνει η περιφορά στους θαλάμους και αφετέρου να μην προλάβουν να μπουν στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου ασθενείς και εργαζόμενοι του Αγίου Σάββα.



Το ιερό λείψανο έφθασε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον Αγιο Σάββα, με αυτοκίνητο της εκκλησίας στις 10 το πρωί. Ηδη από αξημέρωτα, πιστοί είχαν αρχίσει να σχηματίζουν ουρά έξω από το νοσοκομείο, προκειμένου να προσκυνήσουν. Μάλιστα, το γεγονός αυτό ήταν που οδήγησε τους υπεύθυνους στην απόφαση να μην γίνει περιφορά του ιερού λειψάνου στους θαλάμους αλλά να τοποθετηθεί κατευθείαν στο παρεκκλήσι.


Ανάμεσα σε αυτούς που θέλησαν να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο στον Αγιο Σάββα ήταν και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

Κατά το δίωρο που το ιερό λείψανο έμεινε στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου επικράτησε πανζουρλισμός από την κοσμοσυρροή, με σπρωξιές και αντεγκλήσεις για μια καλύτερη θέση στην ουρά για το προσκύνημα. Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών και των εργαζομένων του νοσοκομείου που ήθελε, δεν κατόρθωσε να φτάσει την Λειψανοθήκη, με την δυσαρέσκεια να είναι έντονη καθώς εκατοντάδες δεν κατόρθωσαν, παρά την πολύωρη αναμονή να προσκυνήσουν.


Στις 12 ακριβώς ιερείς μαζί με το ιερό λείψανο επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο της εκκλησίας και επέστρεψαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρος όπου θα παραμείνει η λειψανοθήκη μέχρις ότου αποχωρήσει από τη χώρα μας για τη Βενετία στις 24 Μαΐου.


Φωτογραφίες: Eurokinissi, Sooc