06 Μαΐου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Κουρουπλής κατάφερε και χρεοκόπησε τα νοσοκομεία-Ο Άδωνις τον κάνει ρόμπα με στοιχεία!!

Δείτε αναλυτικό πίνακα που φαίνεται πως ο Άδωνις έδινε τα 15πλάσια από τον ψεύτη Κουρουπλή....

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 20 Μαΐου οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και με "γενναία" χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας και η κατάσταση ειναι απελπιστική για χιλιάδες ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς η υποχρηματοδότηση εχει δημιουργησει συνθήκες ασφυξίας.

Μηχανήματα χαλάνε και δεν επιδιορθώνονται λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις οι εικόνες είναι τριτοκοσμικές, όπως για παράδειγμα στο "Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης, με τους συγγενείς των ασθενών να φέρνουν σεντόνια από το σπίτι τους και τα ούρα να δίνονται για εξετάσεις αντί στα ειδικά αποστειρωμένα δοχεία, σε...κύπελλο του φραπέ!

Με τον φετινό προϋπολογισμό των νοσοκομείων να είναι μειωμένος κατά 300 εκατ. ευρώ, εργαζόμενοι και γιατροί υποστηρίζουν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες αποκαλυπτικά στοιχεία για το πετσόκομμα της χρηματοδότησης από τον Κουρουπλή ο οποίος αμφισβητούσε τις περικοπές όταν είχαν αποκαλυφθεί τον Μάρτιο και λίγο πολύ έλεγε ότι τους έδωσε λιγότερα γιατί είχαν αποθεματικό το οποίο έπρεπε να εξαντλήσουν (μετά χειροκρόταγε τον Τσίπρα όταν έλεγε "παραλάβαμε άδεια ταμεία"). Σύμφωνα με τα στοιχεία πέρσι, επί Άδωνι, τους 4 πρώτους μήνες του έτους, δόθηκαν στα νοσοκομεία 629 εκ ευρώ, ενώ φέτος ο Κουρουπλής έδωσε μόνο 43!!!






Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, που εξυπηρετεί ένα μεγάλο τμήμα πληθυσμού της Νοτιοδυτικής Αττικής και έχει 450 κενές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο εκπρόσωπος ιατρών Πάνος Παπανικολάου δηλώνει ότι έχουν περικοπεί απαραίτητες προμήθειες ιατρικών συσκευών και απαραίτητες συμβάσεις συντήρησης. Ο κ. Παπανικολάου αναφέρει ως παράδειγμα το το μεγάλο πρόβλημα που υπήρξε πριν από δύο μήνες, όταν χάλασε ο αξονικός τομογράφος και δεν υπήρχε σύμβαση για τη συντήρησή του.

Ζητούν να εξαιρεθούν κλινικές από εφημερίες

Οι εφημερίες των γιατρών είναι απλήρωτες από τις αρχές του έτους και στα περισσότερα νοσοκομεία οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι σε επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα ένας ειδικευμένος γιατρός να φροντίζει 90 ασθενείς σε μια κλινική. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι γιατροί ζητούν από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να βγουν κλινικές εκτός εφημεριών για να μην κινδυνεύσουν ασθενείς.

Άγνωστο είναι αν θα εφημερεύσει μεθαύριο, Πέμπτη, η Παθολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού της Αθήνας, καθώς υπάρχουν μόνο τρεις ειδικευμένοι γιατροί.

"Πόσο να αντέξουν οι ειδικευμένοι γιατροί σε μία κλινική, που είναι το πολύ πέντε, να βγάλουν τις εφημερίες;" είναι το ερώτημα που θέτει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία δηλώνει ότι ένας ασθενής μπορεί να περιμένει και περισσότερες από 10 ώρες για να εξετασθεί.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από το υπουργείο Υγείας να ενισχύσει άμεσα τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων, με τον πρόεδρό του Γιώργο Πατούλη να επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία πρέπει να χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα ώστε να λήξει η ανασφάλεια γιατρών και ασθενών.

Αποφασισμένος να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας δηλώνει από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι προϋπολογισμοί που εφαρμόζονται έχουν ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Κουρουμπλής καταγγέλλει προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από κάποιους που λένε ότι πέρυσι δόθηκαν περισσότερα χρήματα, τονίζοντας ότι τα ποσά που δόθηκαν δεν αφορούσαν τις τρέχουσες δαπάνες των νοσοκομείων αλλά ληξιπρόθεσμες, και τονίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε τα νοσοκομεία με χρέη ύψους 950 εκατ. ευρώ.