29 Μαΐου 2015

ΣΑΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΥΛΙΚΟ ΕΡΕΥΝΑΣ!Η Λίνα Μενδώνη επανακάμπτει στο… ΠΑΣΟΚ

Η «σιδηρά κυρία» του υπουργείου Πολιτισμού επιστρέφει στα παλιά
 
Την επαναδραστηριοποίηση της στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ , έχει αποφασίσει η Λίνα Μενδώνη, που αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αποχώρησε μετά από μία μακρά θητεία ως γενική γραμματέας στο υπουργείο πολιτισμού. Μια πορεία που ξεκίνησε το 1999 και τελείωσε το 2015, με εξαίρεση την διακυβέρνηση Καραμανλή.

Η «σιδηρά κυρία» του Πολιτισμού, με πάνω από 11 χρόνια επιτελικό ρόλο στο χώρο αυτό, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει αποφασίσει να επανακάμψει στα εσωτερικά δρώμενα της κεντροαριστεράς. Μία ενασχόληση που ξεκίνησε το 1989, όταν στα νεανικά της χρόνια γράφτηκε στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Η Λίνα Μενδώνη διατηρεί ωστόσο, διαχρονικά αγαστές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η πληθωρική όμως παρουσία της και η γνώση της πάνω στον πολιτισμό, καθώς έχει σπουδές στην Ιστορία και την Αρχαιολογία, την έκαναν απαραίτητη σχεδόν για κάθε υπουργό που ερχόταν και έφευγε στο εν λόγω υπουργείο. Το αποτέλεσμα ήταν η κυρία Μενδώνη, να γίνει η μακροβιότερη γενική γραμματέας που πέρασε ποτέ από το υπουργείο. Οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στο «άντρο» των αποφάσεων του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, λένε πως η αρχαιολόγος, είχε σχεδόν πάντα λύση για κάθε πρόβλημα, ως αποτέλεσμα της μακράς εμπειρίας της. Άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί της όλα αυτά τα χρόνια, τονίζουν πως πρόκειται "για μία πολύ καλή μάνατζερ , με κλασική παιδεία"

Σήμερα μακρυά πλέον από την «δεύτερη ζωή» της, το υπουργείο Πολιτισμού, εξακολουθεί να ασχολείται με την έρευνα, καθώς είναι μόνιμη ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Και όπως λένε οι πληροφορίες , θα ασχοληθεί ξανά με το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στον πολιτικό της χώρο, με τις γνώσεις και τις επαφές που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΠ
parapolitika.gr