30 Μαΐου 2015

Το… παρασκήνιο της επιλογής Παναρίτη και η δήθεν δυσαρέσκεια του Μαξίμου

Πόσο γίδι πρέπει να είναι κάποιος για να πιστέψει ότι ο Βαρουφάκης προώθησε μόνος του και χωρίς συνεννόηση με τον Τσίπρα, την Παναρίτη;

 H επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τη δυσαρέσκειά του για αυτή την εξέλιξη εξέφρασε και καλά ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο διορισμός της κας. Παναρίτη προωθήθηκε έπειτα από άτυπη ψηφοφορία στο υπουργείο Οικονομικών και παρότι δεν υπήρξε σε αυτή ομοφωνία.

Σε αυτή την Επιτροπή συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την πρόταση καταψήφισε ο κ. Τσακαλωτος, ο κ. Δραγασάκης ψήφισε λευκό, ενώ υπέρ της κας. Παναρίτη ψήφισαν ο Γιάνης Βαρουφακης και ο Γιώργος Σταθακης.

Παρότι από το Μαξίμου δεν υπήρχε μεγάλη ικανοποίηση από την επιλογή της κας. Παναρίτη, ο διορισμός της προωθήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και συνεργάτες του Πρωθυπουργού κάνουν λόγο για δήθεν δυσαρέσκεια.