08 Μαΐου 2015

Στο Αίγιο θα τιμηθεί ο Αλεξάντερ Πέιν

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αίγιο, επιστρέφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, όπου θα τιμηθεί από την δημοτική αρχή

Στο Αίγιο, στην ιδιαιτερη πατρίδα του, θα επιστρέψει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Αλεξάντερ Πέιν, όπου θα τιμηθεί από την δημοτική αρχή. Ο αιγιώτης στην καταγωγή, βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό (Μητροπόλεως και Παναγιωτοπούλων, Αίγιο). Την ίδια ημέρα θα παραστεί στον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλων» όπου θα παρακολουθήσει με το κοινό την προβολή της ασπρόμαυρης ταινίας του «Νεμπράσκα», η οποία προτάθηκε για έξι Όσκαρ.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Aλεξάντερ Πέιν, στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBS «George Stroumboulopoulos Tonight» που παρουσιάζει ο επίσης ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος, είχε μιλήσει για τους προγόνους του. Αποκάλυψε ότι το πραγματικό όνομα της οικογένειας του ήταν Παπαδόπουλος και ότι ο παππούς του αναγκάστηκε να το αλλάξει, λόγω του ανθελληνικού κλίματος που υπήρχε στην Αμερική των αρχών του 20αι.

«Οι παλιοί δεν ήθελαν να μιλάνε για αυτά. Αλλά ας μην το κάνουμε μεγάλο θέμα. Είμαι ένας Έλληνας από την Ομάχα. Ο παππούς μου, Νίκος Παπαδόπουλος ήρθε στην Ομάχα το 1912-1913. Και το 1915 αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα του. Όχι σε Πάπας, όπως έκαναν πολλοί, αλλά το αμερικανοποίησε πλήρως!» είπε ο σκηνοθέτης.