17 Μαΐου 2015

Ποιοι βουλευτές απειλούν τον Τσίπρα με πτώση!

Σε 13 ψήφους κρέμεται η ζωή της κυβέρνησης Τσίπρα. Αν το 162 που είναι το άθροισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ γίνει 149, κλάφτα Χαράλαμπε.

Με πιθανό ενδεχόμενο μία στροφή Τσίπρα προς τον ρεαλισμό, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στους περίπου 30 βουλευτές που πρόσκεινται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στην Αριστερή Πλατφόρμα, που έχουν διακηρύξει την απόφαση τους να μην ψηφίσουν καμία εκτροπή από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος.

Η Ευγενία Αμανατίδου και ο Θανάσης Πετράκος το έχουν πει τόσο καθαρά, ενώ και ο Κώστας Λαπαβίτσας επίσης δεν φαίνεται διατεθειμένος να περάσει τις κόκκινες γραμμές. Το κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθεί με αγωνία τις κινήσεις των εκπροσώπων άλλων αριστερών τάσεων όπως η ΔΕΑ του Α. Νταβανέλου, όπου ανήκει η Γ. Γαϊτάνη που δεν δείχνει πρόθυμη να ψηφίσει αιρετική συμφωνία με τους δανειστές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι, που έχει πέντε βουλευτές, ενώ άλλοι βουλευτές όπως ο Νίκος Μανιός και η Ραχήλ Μακρή έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ψηφίσουν έναν μη έντιμο συμβιβασμό. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ούτε τη στάση των Στάθη Παναγούλη και Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

Με ενδιαφέρον, όμως, αναμένεται και η τελική στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αντιπροέδρου της Βουλής Α. Μητρόπουλου, που στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας διαχώρισαν τη θέση τους από την ακολουθούμενη πολιτική.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι καζάνι που βράζει και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις.

http://www.apodytiriakias.gr/politika/2015/05/16/poioi-vouleutes-tou-apeiloun-ton-tsipra-me-ptosi.aspx