14 Μαΐου 2015

Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του κυβερνητικού συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου. Η συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα διήρκεσε περίπου πέντε ώρες και δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές στην κυβέρνηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στο κυβερνητικό συμβούλιο ότι «κάναμε όσα βήματα μπορούσαμε προς την συμφωνία, τώρα είναι η σειρά των εταίρων» και πρόσθεσε ότι «παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης για εργασιακό και ασφαλιστικό, πρέπει να προστατευθεί η λαϊκή οικογένεια».

«Η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη. Έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς τη πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης. Τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα.

Οι υπουργοί με τη σειρά του τονίζουν πως «δεν μπορεί να πάει άλλο». «Πρέπει τώρα να αποφασίσουν οι ηγέτες. Οι διαφορές είναι πολιτικές. Εμείς δεν κάνουμε άλλο πίσω. Διανύσαμε το δρόμο που μας αναλογούσε και άρα οφείλουν και οι άλλοι να κάνουν με τη σειρά τους το ίδιο» συμπληρώνουν.