27 Μαΐου 2015

Με ποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε κόντρα η Κωνσταντοπούλου - ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά. Αφορμή, η ένταση στην Επιτροπή για το αν θα προηγηθεί η κλειστή συνεδρίαση της ανοιχτής ή όχι.

«Έκανα μία συγκεκριμένη πρόταση και όλοι οι συνάδελφοι βουλευτές έχουν συμφωνήσει. Είναι επιτροπή και είμαστε βουλευτές», είπε ο Γιάννης Σταθάς και η Ζωή Κωνσταντοπούλου του απάντησε: «Κύριε Σταθά, δεν έχουμε αντιδικία».

«Με χαμόγελο σας απαντάω και εγώ», συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Άρα μην ρίχνετε νερό στο μύλο εκείνων που θα θελήσουν σε λίγη ώρα από τώρα στο MEGA να πουν "αντιδικία της κυρίας προέδρου με τον κύριο Σταθά". Δεν έχουμε καμία αντιδικία. Συζητάμε πολιτισμένα», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής και ο κ. Σταθάς είπε: «Κάθε άλλο παρά αντιδικία έχουμε. Προσπαθούμε να δώσουμε την καλύτερη λύση».


Λίγη ώρα αργότερα και αφού δεν είχε δοθεί λύση στο διαδικαστικό ο κ. Σταθάς ανέφερε:

«Να τελειώνουμε κυρία Πρόεδρε γιατί κουράζουμε και τον κόσμο έτσι. Πρέπει να σεβαστούμε την ψηφοφορία που έγινε, να ξεκινήσει η κλειστή συνεδρίαση, να ενημερωθούμε. Έχουμε χάσει ήδη μία ώρα χωρίς να κάνουμε τίποτα. Και εγώ αισθάνομαι πολύ άσχημα κάθε φορά που έρχομαι στην Επιτροπή που αναλωνόμαστε σε διαδικασίες και δεν μιλάμε για το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει».

«Κύριε Σταθά δυστυχώς δημιουργείτε μία ένταση αχρείαστη. Δυστυχώς», απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:

«Τόση ώρα κάνουμε υπομονή, σεβόμαστε τους θεσμούς για αυτό κάναμε μία δημοκρατική διαδικασία πριν λίγο. Παρακαλώ να ξεκινήσουμε τη διαδικασία».

« Κύριε Σταθά σας έδωσα τον λόγο;», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Όχι, αλλά αφήνετε υπονοούμενα για τον κύριο Σταθά και παίρνει το λόγο ο κ. Σταθάς» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κλείστε το μικρόφωνό σας. Και μην δίνετε άλλο τροφή σε εκείνους οι οποίοι θα ήθελαν πάρα πολύ να μας βλέπουν να συγκρουόμαστε. Κλείστε το μικρόφωνό σας, συγκρατηθείτε, είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη προσπάθεια, συνειδητοποιήστε το», του είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.