26 Μαΐου 2015

Βερολίνο: Ενθαρρυντικό ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να πληρώσει το ΔΝΤ

Γερμανός αξιωματούχος υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τίποτε σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο Eurogroup στις αρχές Ιουνίου

Ως ένα ενθαρρυντικό σημάδι χαρακτήρισε Γερμανός αξιωματούχος το γεγονός ότι η Ελλάδα δηλώνει πρόθυμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να πληρώσει τα 300 εκατ. στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.

«Το βρίσκω ενθαρρυντικό, αν είναι αλήθεια, ότι οι Έλληνες εξέφρασαν χθες την επιθυμία τους να αποπληρώσουν τη δόση στο ταμείο στις 5 Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα «συνειδητοποίησε ότι χωρίς το ΔΝΤ, το θέμα δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η εν λόγω πηγή ανέφερε ακόμη ότι υπό αυτά τα δεδομένα, «δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός», ωστόσο, την ίδια ώρα υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τίποτε σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο Eurogroup στις αρχές Ιουνίου.

«Νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι δεν θα μιλάμε για μια κατάσταση χρεοκοπίας γύρω στις 5 Ιουνίου, ούτε πριν ούτε αμέσως μετά την ημερομηνία αυτή», είπε χαρακτηριστικά.