06 Μαΐου 2015

ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίες, αλλά οι υπόλοιπες: Πορεία των καθαριστριών στο κέντρο της Αθήνας

Οι ΣΥΡΙΖΑίες έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα προσληφθούν κάποια στιγμή και θα προσληφθούν... επειδή πρέπει να πάρει κι ο Κατρούγκαλος το 12%... Αντίθετα οι σημερινές πήραν πούλο από Κατρούγκαλο αφού μάλλον δεν τις έχει πελάτισσες

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσης οι καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων.

"Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία" είναι το σύνθημα της πορείας.

Δείτε το βίντεο:


Άκαρπη η συνάντηση με Κατρούγκαλο

Άκαρπη απέβη η συνάντηση αντιπροσωπείας των συμβασιούχων καθαριστρίων δημοσίων σχολείων και εργολαβικών φορέων με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Κατρούγκαλο.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε μόνο για παράταση όλων των συμβάσεων μέχρι τέλος Δεκεμβρίου παίρνοντας ωστόσο αποστάσεις απο το πάγιο αίτημα των καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή δουλειά ( δηλαδή μονιμοποίησης τους).

Οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους ενώ την μορφή του αγώνα τους θα τηνοροσδιορίσουν μέσα στις επόμενες μέρες σε συνεδρίαση του συντονιστικού τους Οργάνου. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο και οι διαδηλωτές αποχώρησαν συντεταγμένα.