24 Μαΐου 2015

Χουντικές πρακτικές από Τσίπρα: Θέλει να θέσει σε ομηρία ΜΜΕ και δημοσιογράφους

Τη γερμανική πρακτική του στραγγαλισμού και της οικονομικής ασφυξίας αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως υποστηρίζουν εκδότες και καναλάρχες η φάμπρικα με τις επικείμενες διώξεις για τα δάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι καθαρά καθεστωτική και ταυτόχρονα εκδικητική.

Σχεδόν το σύνολο των καναλιών και των εφημερίδων δεν αντέχουν υπό τις παρούσες συνθήκες να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενες κινήσεις τραπεζών να κάνουν απαιτητά τα δάνεια ενώ δεν μπορεί να υπολογίσει κανείς το μέγεθος των εγγυήσεων με σημερινά στοιχεία γιατί στην προ κρίσεως εποχή ήταν διαφορετικά τόσο τα μεγέθη της διαφήμισης καθώς επίσης και ο κύκλος των εργασιών των εκδοτικών επιχειρήσεων.

Ακόμα και τα ακίνητα τα οποία κάποιες εκδοτικές επιχειρήσεις είχαν βάλει ως εγγύηση για δάνεια είναι πολλαπλάσια αξία.

Στη σημερινή πραγματικότητα έχουν απαξιωθεί τα σήματα και άδειες των καναλιών αφού ο διαγωνισμός για τις νέες τηλεοπτικές συχνότητες θα γίνει από μηδενική βάση και βεβαίως οι τράπεζες δεν πρόκειται να εισπράξουν ποτέ τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στα ΜΜΕ όπως και σε άλλες επιχειρήσεις του κατασκευαστικού και του βιομηχανικού τομέα.

Βεβαίως οι επικείμενες διώξεις για τα δάνεια το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να θέτουν σε ομηρία εκδότες και καναλάρχες διαμορφώνοντας συνθήκες για ένα νέο ελεγχόμενο τοπίο στα Μέσα Ενημέρωσης.