08 Μαΐου 2015

ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ! Η Δανάη Στράτου απαντά: Είναι τελικά η μούσα του Common People;

Είναι τελικά η Δανάη Στράτου, η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η γυναίκα που ενέπνευσε τον Jarvis Cocker να γράψει το τραγούδι Common People των Pulp;

Η γνωστή εικαστικός ρωτήθηκε από Τα Νέα για το αν έχει βάσει αυτό που αναδημοσίευσε χθες ο Independent από την Athens Voice: πως δηλαδή η Δανάη Στράτου είναι η Ελληνίδα που αποτέλεσε την έμπνευση για να γραφτεί το πασίγνωστο τραγούδι.

Το ένθετο "Νσυν" έστειλε... sms στη Δανάη Στράτου για να τη ρωτήσει αν είναι όντως εκείνη η μούσα του τραγουδιού. Από τη Μπιενάλε της Βενετίας, εκείνη απάντησε λακωνικά: "Νομίζω ότι ο μόνος που ξέρει για ποιον έγραψε το τραγούδι είναι ο ίδιος ο Τζάρβις!".


Ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση. Συντήρηση του αστικού μύθου...

Για το θέμα ρωτήθηκε μέχρι και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC. Η ερώτηση του δημοσιογράφου φάνηκε να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Και όπως είπε, ο ίδιος τότε δεν γνώριζε την Δανάη Στράτου, αλλά επιβεβαίωσε ότι ήταν η μοναδική Ελληνίδα σπουδάστρια στο Κολλέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που ο Cocker παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογράφου.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2013 είχε δηλώσει πως την Ελληνίδα για την οποία το είχε γράψει την είχε γνωρίσει στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης στο συγκεκριμένο κολέγιο, ενώ σε άλλη συνέντευξή του είχε πει πως η κοπέλα εκείνη του είχε εκμυστηρευτεί πως ήθελε να μετακομίσει στο Χάκνεϊ και να ζήσει σαν «κανονικός άνθρωπος», «common people» στα αγγλικά.

Αυτό ήταν και η βάση για το τραγούδι του, χωρίς όμως ποτέ να αποκαλύψει τίποτα περισσότερο για το κορίτσι εκείνο.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Το τραγούδι των Pulp