08 Μαΐου 2015

ΠΑΛΙ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! "Ο Θεοχάρης έπαιρνε εντολές με email για να διορίζει εφοριακούς»

Φυσικά και είναι ψέμματα η παπαριά που είπε στη Βουλή. Απλά οι ΣΥΡΙΖΑίοι όταν μπούκαραν στο κράτος βρήκαν διάφορα αιτήματα για ρουσφέτια που ζητούσαν ηλίθιοι της ΝΔ (κάνε τον τάδει διευθυντή, μετέθεσε τον δείνα στην τάδε εφορία κ.λπ) και τα φορτώνουν στον Θεοχάρη χωρίς να φταίει. Είναι σα να στείλω εγώ στο Μαξίμου μια επιστολή να ζητάω να με κάνουν ΓΓ υπουργείου και άμα τη βρούνε οι επόμενοι να λένε "ο Τσίπρας διόριζε άσχετους" ξερωγω... Αυτά για την αλήθεια, γιατί μπορεί τον Θεοχάρη να τον κράζαμε όταν ήταν ΓΓ αλλά όχι και να του φορτώνουμε ευθύνες που δεν είχε.

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τον βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη πως όταν ήταν γ.γ. Δημοσίων Εσόδων έπαιρνε email της προηγούμενης κυβέρνησης για να διορίζει εφοριακούς.

Ο πρωθυπουργός έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά κατά τη διάρκεια της «Ωρας του πρωθυπουργού» και απαντώντας σε ερώτηση του Στάυρου Θεοδωράκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Θεοδωράκη: «Δεν μιλάτε για αυτό; Αλλά δεν είναι όραμά μας να διορίζεται η δημόσια διοίκηση από τα κόμματα. Αφήστε μας να κριθούμε, δεν έχει αλλάξει ούτε ένας διοικητής νοσοκομείου, δεν έχει αλλάξει ένας διευθυντής, ούτε ΕΛΣΤΑΤ, ούτε του ΤΧΣ. Δεν μπορείτε να μας λέτε εμάς κομματικό κράτος».

Θεοδωράκης: Να φέρετε στοιχεία και ονόματα στη Βουλή

Απαντώντας ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Τώρα έχετε τους φακέλους του ΣΔΟΕ και στοιχεία εφοριών, να πείτε σε ποιες υποθέσεις παρενέβη ο κ. Θεοχάρης, να πείτε αν έχετε στοιχεία ότι εξυπηρέτησε κάποιος βουλευτής του Ποταμιού κάποιον, να μας το πείτε. Ο κ. Θεοχάρης απομακρύνθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή ήταν αγύριστο κεφάλι».

Τσίπρας σε Θεοδωράκη: Σας καλώ να ταυτιστείτε με τις κόκκινες γραμμές

Πρόσκληση στο Ποτάμι να ταυτιστεί με τις «κόκκινες γραμμές απέναντι στο ασφαλιστικό, στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται διεκδικώντας τις συλλογικές συμβάσεις» απηύθυνε ο πρωθυπουργός, απαντώντας -κατά τη δευτερολογία του- στην επίκαιρη ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα δημοσκοπικά ποσοστά, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς δεν κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις».

Όπως εξήγησε, «δεν υπήρξε κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά που να έχει τόσο μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία», ενώ εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο Ποτάμι κάλεσε τον Σταύρο Θεοδώράκη να αποκοπεί «από τον σκληρό πυρήνα του χθες», γιατί, όπως είπε, «θα σας πάρει στον βυθό».

«Υπάρχουν τρόποι αν θέλετε να ταυτιστείτε με Σαμαρά-Βενιζέλο»

Τέλος, με αφορμή το επίμονο αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός είπε: «Οποτεδήποτε το θελήσετε είμαι στη διάθεσή σας. Άμα θέλετε όμως να ταυτιστείτε με τους Σαμαρά και Βενιζέλο, υπάρχουν προσφορότεροι τρόποι να το κάνετε, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».