05 Μαΐου 2015

F-35: Αυτό είναι το πιο ακριβό οπλικό σύστημα στην ιστορία! ΦΩΤΟ

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε στο Reuters ότι το πιο ακριβό οπλικό σύστημα που έχει κατασκευαστεί ποτέ βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα ειναι έτοιμο για το πεδίο της μάχης τον Σεπτέμβριο του 2016.
Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας, το F-35 Lightning II μπορεί να μεταφέρει περίπου 8000 κιλά πυρομαχικών!


Στο πλαίσια του προγράμματος του F-35 της Lockheed Martin συμπεριλαμβανονται τρία αεροσκάφη - το F-35A, το F-35B, και το F-35C, που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των υποκαταστημάτων της εταιρίας αλλα και στον αριθμό των ξένων αγοραστών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο , την Αυστραλία, την Ολλανδία, την Νορβηγία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Lockheed Martin το κάθε F-35A, κοστίζει $108 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα) και είναι αυτο που εχει την περισσότερη ζήτηση από τα τρία αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής, περίπου 65 από τα αναμενόμενα 1.763 F-35A έχουν παραδοθεί στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Όλα τα F-35 φέρουν παρόμοια οπλοστάσιο ωστόσο το F-35A είναι το μόνο με εσωτερικό κανόνι, το οποίο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους.

Πηγη- Reuters/Business Insider/Lockheed Martin
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert