27 Μαΐου 2015

Σκάνδαλο FIFA: Αναζητείται για ανάκριση και ο Λευκαρίτης-110 εκ. μίζες! Διαφθορά στο Μουντιάλ της Αφρικής

Ο αντιπρόεδρος της UEFΑ, Μάριος Λευκαρίτης, είναι μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται ώστε να ανακριθούν για το σκάνδαλο που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το πρωί της Τετάρτης άνοιξε ο... ασκός του αιόλου στη FIFA και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Μετά τις συλλήψεις 14 παραγόντων της Παγκόσμιας ομοσπονδίας οι Αρχές της Ελβετίας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες.

Ο Κύπριος Μάριος Λευκαρίτης που είναι αντιπρόεδρος της UEFA είναι μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται ώστα να περάσουν από ανάκριση για το σκάνδαλο.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ενόχληση στον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ και στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί οι οποίοι είναι κάτοικοι Ελβετίας και ανα πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν από τις Αρχές της χώρας.

"110 εκ. μίζες! Διαφθορά στο Μουντιάλ της Αφρικής"

Η εισαγγελέας που ερευνά το μέγα σκάνδαλο της FIFA, Λορέτα Λιντς, προχώρησε σε αποκαλύψεις για το τι έγινε τα τελευταία χρόνια στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ανέφερε ότι υπήρξαν μίζες 110 εκ. δολαρίων ώστε να δοθεί το Παγκόσμιο κύπελλο στην Αφρική.
Η Εισαγγελέας τόνισε ότι η διαφθορά υπάρχει από το 1991 στις τάξεις της FIFA και αποκάλυψε ότι και στην περίπτωση του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, η επιλογή έγινε λόγω "βρώμικων" χρημάτων.

"Περίπου 110 εκατ. δολάρια κατέληξαν στις τσέπες κάποιων. Το 2004 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Μουντιάλ του 2010, που στο τέλος δόθηκε στη Νότια Αφρική Ακόμη και σε αυτό το ιστορικό γεγονός. αξιωματούχοι της FIFA χρησιμοποίησαν μίζες προκειμένου να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα. Η διαφθορά με τον ίδιο τρόπο υπήρξε και στις εκλογές της FIFA το 2011 και συνδέεται με μία χορηγία μεγάλης αμερικάνικης εταιρείας στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Η διαφθορά στη FIFA υπάρχει από το 1991."