26 Μαΐου 2015

Αυτοί ειναι οι Navy SEALS του Καναδά! ΒΙΝΤΕΟ

Συνήθως οταν αναφερόμαστε στους NAVY SEALS ειναι σίγουρο οτι αναφερόμαστε στις ΗΠΑ και στην ελίτ μονάδα Πεζοναυτών. Ωστόσο και ο Καναδάς εχει μια επίλεκτη μονάδα SEALS με την οποία κανείς δεν ασχολείται και ακριβώς γι’αυτο τον λόγο την καλύπτει ενα πέπλο μυστηρίου...




Η ομάδα Πεζοναυτών του Καναδά, γνωστή και ως JOINT TASK FORCE 2,  εχει αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας σε αντίθεση με τους SEALS των ΗΠΑ για τους οποιους εχουν γραφτεί βιβλία, εχουν τραβηχτεί ταινίες, εχουν δημοσιευτεί άρθρα κλπ.



Οι ομάδα των καναδών SEALS ιδρύθηκε το 1993 και εχει 250 μέλη. Το 2001 η μονάδα ειχε την πρώτη της αποστολή στο Αφγανιστάν, ηταν η πρώτη φορά που διεξήγαγε επιχείρηση εκτός Καναδά (ή τουλάχιστον αυτο λένε τα επίσημα έγγραφα). Σύμφωνα με πηγές οι Καναδοί εχουν ολοκληρώσει αποστολές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο αυτο δεν εχει επιβεβαιωθεί.



Οι αποστολές της μονάδας ειναι απόρρητες, συνεπώς η ενημέρωση ως προς το τι ακριβώς κάνουν οι Καναδοί SEALS ειναι σχεδόν ανύπαρκτη- τουλαχιστον σε σύγκριση με τους Αμερικανούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ