11 Ιουνίου 2015

Αυτές είναι οι 10 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Twitter

Την μεγαλύτερη επιρροή δεν την ασκούν απαραίτητα οι διασημότητες με τους περισσότερους ακολούθους

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το γυναικείο φύλο κατακλύζει τα social media και είναι απόλυτος κυρίαρχος του διαδικτυακού κόσμου. Είναι, άλλωστε, γεγονός πως ο λογαριασμός με τους περισσότερους ακολούθους στον κόσμο ανήκει στην τραγουδίστρια Katy Perry, την οποία ακολουθούν 70 εκατομμύρια άνθρωποι, 10 εκατομμύρια περισσότεροι από όσους ακολουθούν τον Barack Obama.
Επιρροή, όμως δεν ασκούν απαραίτητα όσοι έχουν τους περισσότερους οπαδούς, αλλά όσοι έρχονται σε επαφή με αυτούς, αποτελώντας πρότυπο και πηγή έμπνευσης.
Προς απόδειξη αυτής της δήλωσης η βρετανική Huffington Post δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 γυναίκες που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στο Twitter και σας παραθέτουμε τις 10 πρώτες θέσεις.

10. Oprah Winfrey (@oprah)
Με περίπου 27 εκατομμύρια οπαδούς, η Oprah είναι δημοφιλής και πολύ δραστήρια. Η παρουσιάστρια talk show, παραγωγός και γκουρού τρόπου ζωής διαθέτει μια αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης, με το δικό της τηλεοπτικό δίκτυο και πέντε βιβλία.



9. Kim Kardashian West (@kimkardashian)
H Kardashian δεν βρίσκεται στην υψηλότερη κατάταξη ακολούθων, αλλά το πιο διάσημο πρόσωπο της οικογένειας που κυριαρχεί στα reality shows, σημειώνει τον εντυπωσιακό αριθμό των 19.000 tweets από το 2009. Η Kim ενημερώνει τα 32 εκατομμύρια των οπαδών της σχετικά με τη ζωή της με τον εξίσου διάσημο σύζυγό της Kanye West και την κόρη τους North.



8. Ellen DeGeneres (@theellenshow)
Η επιτυχημένη παρουσιάστρια Ellen DeGeneres, που έχει 43 εκατομμύρια οπαδούς, μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ το 2014 με το πιo αναδημοσιευμένο tweet όλων των εποχών. Η σέλφι από τους αστέρες του Χόλιγουντ στα βραβεία Όσκαρ έχει αναδημοσιευτεί 3.300.000 φορές. Η ειλικρίνεια της Ellen, το χιούμορ και ο φεμινισμός είναι αυτό που της προσέφερε μια θέση στη λίστα μας.



7. Lady Gaga (@ladygaga)
Η Lady Gaga είναι διάσημη για τη στενή σχέση της με τους θαυμαστές της. Η τραγουδίστρια δημοσιεύει συχνά στιγμιότυπα από τις συναντήσεις με τους θαυμαστές της, τα «μικρά τερατάκια» της, όπως τους λέει. Προωθεί, επίσης, τις περιοδείες της, και ανεβάζει φωτογραφίες από τα παρασκήνια των παραστάσεών της.



6. Iggy Azalea (@iggyazalea)
Με μόνο πέντε εκατομμύρια οπαδούς, η βάση στήριξης της Iggy στο Twitter δεν είναι τόσο μεγάλη όσο άλλων στην πρώτη δεκάδα. Αλλά, σε αντίθεση με την Gaga και την Ellen DeGeneres, που βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση, η σούπερ σταρ της μουσικής έχει υψηλότερη βαθμολογία «προσέγγισης», που σημαίνει ότι επικοινωνεί ενεργά με τους θαυμαστές της. Αυτό φαίνεται από τα 40.000 tweets της από τότε που εντάχθηκε στον κόσμο του Twitter, το 2010.



5. Bella Thorne (@bellathorne)
H Bella Thorne αποτελεί εδώ και καιρό ένα αστέρι στην αμερικανική τηλεόραση, λόγω της συμμετοχής της σε εκπομπές του Disney Channel και σε διαφημίσεις της Gap.
Έχει, επίσης, λάβει μέρος σε κοινωνικές εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης, όπως η Εθνική Ημέρα για την πρόληψη εγκυμοσύνης εφήβων στις ΗΠΑ.



4. Khloé Kardashian (@khloé)
Στην τέταρτη θέση, η 30χρονη, νεότερη αδελφή της Kim έχει μεγαλύτερη επιρροή από ό, τι η αδελφή της, αν και έχει τον μισό τον αριθμό ακολούθων.



3. Nicki Minaj (@nickiminaj)
Η Nicki Minaj, όπως και πολλά άλλα αστέρια της μουσικής, λατρεύει να αναδημοσιεύει «τιτιβίσματα» των 19 εκατομμυρίων οπαδών της, όπως μηνύματα αγάπης και φωτογραφίες δικές της.
Βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας μας, εξαιτίας των 34.000 tweets της, που κρατούν τους θαυμαστές της ενήμερους για το ακριβώς που είναι, τι κάνει και τι μουσική ετοιμάζει.



2. Ariana Grande (@arianagrande)
Η Ariana Grande, μια ακόμα τραγουδίστρια, η οποία σε ηλικία μόλις 21 ετών κατακλύστηκε από βραβεία, μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ το 2013. Η δημοτικότητα της Ariana ενισχύεται, καθώς μέσα από το Twitter καταγγέλλει την ανισότητα των φύλων και το σεξισμό.



1. Britney Spears (@britneyspears)
Η γυναίκα που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή και ίσως μοιάζει παράξενο με δεδομένο ότι η καριέρα της δεν πηγαίνει τόσο καλά, όσο στο παρελθόν, είναι η Britney Spears. Η Αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια, με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της κατά την 20ετή καριέρα της, έχει στο πλευρό της 42 εκατομμύρια θαυμαστές που την λατρεύουν και την στηρίζουν σε κάθε βήμα της.

Η Britney βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς ασχολείται ενεργά με τους θαυμαστές της, πράξη η οποία έχει αντίκτυπο σε αυτούς. Επίσης, το γεγονός ότι συνηθίζει να δημοσιεύει καθημερινές φωτογραφίες της με τους δύο γιους της, αποκαλύπτει έναν απλό τρόπο ζωής, που αυξάνει τη δημοτικότητά της.