04 Ιουνίου 2015

Φίλης: Η ΝΔ φταίει που δεν εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας... άφησε μόνο 5-6 δις στα ταμεία ενώ έπρεπε να άφηνε καμιά 30αριά!

Εάν υπάρξει τελεσίγραφο, πάμε σε εκλογές

Την ώρα των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Φίλης αποσαφήνισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με μία πιθανή ή όχι συμφωνία, μιλώντας στην εκπομπή Online με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή του Mega, αποσαφήνισε πως η νέα κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα από τους δανειστές και σε μία τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης αποσαφήνισε πως εάν προχωρήσει η νέα κυβέρνηση σε εκλογές, τότε το ερώτημα που θα τεθεί στον ελληνικό λαό θα είναι το να παλέψει η κυβέρνηση για μία καλύτερη συμφωνία, χωρίς ωστόσο να απαντήσει για το γιατί οι εκλογές να αλλάξουν τη στάση των δανειστών.

Αναφερόμενος στις απανωτές κ@λοτούμπες ο κ. Φίλης είπε το κλασικό "παραλάβαμε καμμένη γη". Είπε συγκεκριμένα ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά του γιατί η πραγματικότητα που βρήκε ήταν διαφορετική από αυτή που διαφημιζόταν".

Πέραν όμως του εσωτερικού εχθρού αναφέρθηκε και στον εξωτερικό λέγοντας "περιμέναμε ότι στην Ευρώπη μια δημοκρατική απόφαση ενός λαού θα γινόταν σεβαστή. Η κυβέρνηση αντιμετώπισε μια εκδικητική και τιμωρητική αντίληψη των θεσμών, οι οποίοι δεν έχουν κοινή θέση".