24 Ιουνίου 2015

ΑΓΡΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΤΣΙΠΡΑ! Από τα 8 στα 11 δισ. ευρώ τα μέτρα;

Κατά πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν να αναπροσαρμοστεί το ύψος των μέτρων της διετίας 2015-2016 από τα 7,9 δισ. στα 11 δισ. ευρώ

Νέα, μεγάλη εμπλοκή έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες στις διαπραγματεύσεις, γεγονός που επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας με την επιλογή του να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στους δανειστές.

Μόλις λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε συγκεκριμένους θεσμούς πως είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συμφέροντα, πυροδοτώντας σενάρια για το ενδεχόμενο ασυμφωνίας.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι οι πιστωτές θεωρούν ότι ο προβλεπόμενος στόχος για το ρυθμό ανάπτυξης του έτους 2015 είναι υπερβολικός και υποστηρίζουν ότι από τα μέτρα που εισηγείται η ελληνική κυβέρνηση υποσκάπτεται η προσπάθεια ανάκαμψης.

Διαφωνώντας και με το μείγμα των μέτρων που η Αθήνα προτείνει, οι δανειστές ζητούν να αναπροσαρμοστεί το ύψος των μέτρων της διετίας 2015-2016 από τα 7,9 δισ. στα 11 δισ. ευρώ!

Αυτό αναφέρουν πηγές, που υποστηρίζουν ότι οι πιστωτές αμφισβητούν την επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης σε επιβολή μόνο φορολογικών μέτρων και ζητούν να σχεδιαστεί κατά προτεραιότητα μια διαφορετική συνταγή όπου εκτός από νέους φόρους θα περιλαμβάνεται και η μείωση των κρατικών δαπανών.