02 Ιουνίου 2015

Bild: Με αυτό το «τρικ» θέλει να δώσει ο Γιούνκερ κι άλλα εκατομμύρια στον Τσίπρα

Με δεικτικό τρόπο σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» την στάση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέναντι στην Ελλάδα, θέλοντας να παραμείνει η χώρα με κάθε κόστος εντός του ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρησιμοποιώντας ως αφορμή την ανθρωπιστική κρίση θέλει να δώσει κι άλλα χρήματα στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ανθρωπιστική κρίση– Με αυτό το ''τρικ΄ θέλει ο Γιούνκερ να δώσει κι άλλα εκατομμύρια στον Τσίπρα», είναι ο τίτλος του κειμένου.

«Το ελληνικό δράμα του χρέους κόβει την ανάσα στους πολιτικούς. Η Ανγκελα Μέρκελ συναντήθηκε και πάλι στην Καγκελαρία με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συζητήσουν πώς μπορεί να σωθεί η Ελλάδα. Αργότερα, πήγαν ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ», αναφέρει στον πρόλογό του και συνεχίζει σχολιάζοντας δηλώσεις του Λουξεμβουργιανού στη Sueddeutsche Zeitung:

«Ειδικά, ο Γιούνκερ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ με όποιο κόστος. ''Το Grexit δεν είναι επιλογή'', τόνισε ο Γιούνκερ στη Sueddeutsche Zeitung. Αυτό σημαίνει ακόμα περισσότερα εκατομμύρια για τον φίλο του, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αγκάλιαζε τόσο εγκάρδια στην τελευταία σύνοδο κορυφής.

Για την προγραμματισμένη βοήθεια εκατομμυρίων, ο Γιούνκερ έχει τώρα έναν νέο λόγο: Υπάρχει λέει ''ανθρωπιστική κρίση'' στην Ελλάδα… Οι συνέπειες της υψηλής ανεργίας στην Ελλάδα, η μείωση των συντάξεων και των μισθών, θα πρέπει τώρα να εξυπηρετήσουν ως λόγοι για τη νέα ευρω-βοήθεια».

Παράλληλα, τονίζει πως «φοβούμενες κοινωνικές αναταραχές, οι χώρες της ΕΕ είναι πρόθυμες να καταβάλουν πρόσθετα κεφάλαια προς την Αθήνα… Ο ίδιος ο Γιούνκερ έκανε λόγο για την προοπτική να δώσει 2 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

Για την αλλαγή στρατηγικής προετοίμασε το έδαφος ο διευθυντής του γραφείου του Γιούνκερ, Μάρτιν Ζελμάιερ, ο οποίος ανέφερε, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση στην καγκελαρία, ότι το πρόγραμμα βοήθειας που εφαρμόστηκε έως τώρα είναι μη ρεαλιστικό και ότι ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα υψηλό τίμημα για τις μεταρρυθμίσεις».

«Αυτό ακούγεται ακριβώς όπως ο Τσίπρας…», καταλήγει το δημοσίευμα της Bild.