15 Ιουνίου 2015

ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΤΟ ΔΝΤ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΔΑΝΙΑ ΞΕΡΩΓΩ! Ρωμανιάς: Οι δανειστές θέλουν να μας κάνουν Ζάμπια

Να μας κάνουν... Ζάμπια και Μπαγκλαντές θέλουν οι δανειστές, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Ρωμανιά, ο οποίος κατηγόρησε τους δανειστές πως θέλουν να καταργηθούν τελείως οι επικουρικές συντάξεις.

"Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός. Όταν έχουμε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 60% και μείωση 30%-45% στις κύριες, δεν νοείται νέα μείωση. Τι περιμένουν να καταργηθούν οι επικουρικές και οι κύριες συντάξεις να πάνε στα 300€;", διερωτήθηκε ο Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν το πρωί της Δευτέρας έξω από το γραφείο του.

"Δεν μπορεί να υποχωρήσουμε, είναι δεδομένο", είπε και μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες των δανειστών, "ανεξήγητες" όπως τις χαρακτήρισε και κατηγόρησε τους δανειστές πως "λένε ψέμματα". Ειδικά οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που "επανειλημμένος έχουν μιλήσει με ψεύτικα στοιχεία για τις συντάξεις. Θέλουν να καταργηθούν οι επικουρικές και να πάνε οι κύριες στα 300€ ανώτατο όριο".

"Τι θέλουν, να μας κάνουν Μπαγκλαντές και Ζάμπια;" Ρωτήθηκε και απάντησε: "ακριβώς".

"Τα χρήματα που έχουμε εμείς επαρκούν για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Το πρόβλημα μας είναι τα δάνεια. Από κάποιο σημείο και πέρα δεν θα τα πληρώνουμε αν δεν έχουμε χρήματα", είπε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται από το ΔΝΤ με 4%.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/politikh/romanias-daneistes-theloun-na-mas-kanoun-zambia/410046