17 Ιουνίου 2015

ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ! Γιατί ο Καραμανλής στήριξε για άλλη μια φορά Σαμαρά

Πείτε ρε ψεκασμένα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖα πόσο εκτιμάει ο Καραμανλής τον Τσίπρα... να γελάσουμε λίγο

Μήνυμα ενότητας της Κεντροδεξιάς και στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Κώστας Καραμανλής με την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, στην οικία του, στην Κηφισιά.

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συζήτησαν για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας ότι δέχτηκε στο σπίτι του στην Κηφισιά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε στις 7.15 και η αναγγελία της έγινε στις 8, πιθανότατα για να πάρει δημοσιότητα στα βραδινά δελτία ειδήσεων, τα οποία θα «έπαιζαν» όσα είχαν προηγηθεί με την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ενα δείπνο στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά

Η συνάντηση των δύο πρώην πρωθυπουργών διήρκεσε μια ώρα και ένα τέταρτο και πηγές από τη Συγγρού ανέφεραν ότι «οι δύο άντρες θεωρούν ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η ΝΔ αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση και την κρίση», ενώ εκτίμησαν ότι «πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν η ΝΔ είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καραμανλής ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση. Η τελευταία τους μυστική συνομιλία είχε γίνει πριν από λίγο διάστημα στο Χίλτον και είχε και τότε εσωκομματικό μήνυμα. «Γαλάζια» στελέχη εκτιμούν ότι το δείπνο της Κηφισιάς έγινε σε κλίμα νέας εσωκομματικής ταραχής που προκλήθηκε από το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη προσέτρεξε να διαφοροποιηθεί από την επίσημη «γραμμή» της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, στέλνοντας το μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι διχασμένη και αντιμετωπίζει πρόβλημα ηγεσίας.