29 Ιουνίου 2015

ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ! Ο Τσίπρας τηλεφωνεί σε Γιούνκερ-Σουλτς και κόβει κάθε γέφυρα: «Παρεμποδίζετε την δημοκρατική έκφραση με το κλείσιμο των τραπεζών!»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη του τελευταίου ρίχνοντας του την ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών.

Συγκεκριμένα ο κ.Τσίπρας είπε στο κ.Γιούνκερ πως το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Μάλιστα του τόνισε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.

Στην συνέχεια του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Ο κ. Σουλτς ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.