30 Ιουνίου 2015

Γιούνκερ: «Αν θέλει λύση ο Τσίπρας να στείλει επιστολή και να ψηφίσει ναι»

Τελεσίγραφο από τον πρόεδρο της Κομισιόν

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα για ακόμα μία φορά, αφού ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους, ενώ δεν αποκλείεται να διεξαχθεί και έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το αρχικό «όχι» του Αλέξη Τσίπρα στη νέα πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η ελληνική πλευρά φαίνεται πως πιθανόν το ξανασκέπτεται και επανέρχεται στις συζητήσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες:

Πηγή της Κομισιόν:
Όπως είπε ο πρόεδρος Γιούνκερ χθες στην συνέντευξη τύπου από την πλευρά της Κομισιόν η πόρτα παραμένει ανοιχτή.

Ήταν σε επικοινωνία χθες με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Γιούνκερ εξήγησε πώς θα μπορούσε να είναι μια λύση της τελευταίας στιγμής.

Ο Τσίπρας θα έπρεπε να στείλει ένα γράμμα σε Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ, Μέρκελ και Ολάντ στην οποία θα αποδεχόταν τις προτάσεις των 3 θεσμών οι οποίες δημοσιεύτηκαν από την Κομισιόν την Κυριακή με ένα ΝΑΙ στη βάση της πρότασης.

Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα Eurogroup

Πηγή της κυβέρνησης:
Νέα πρωτοβουλία αναμένεται από την Αθήνα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκδηλώσει πρωτοβουλία για λύση

Δίνει έμφαση σε χρέος και χρηματοδότηση για να συμφωνήσει

Η πρωτοβουλία Τσίπρα θα γίνει σε απάντηση της κίνησης Γιούνκερ και αναμένεται να εκδηλωθεί στην εκπνοή του προγράμματος, σήμερα, για λύση χωρίς ωστόσσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις και να αποδεχθεί την τελευταία πρόταση Γιούνκερ.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαδοχικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η Αθήνα δεν αποκλείεται να επεξεργαστεί και να υποβάλει δική της πρόταση στο Eurogroup. Ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους παράγοντες.

Εάν αυτά εξελιχθούν θετικά, είναι εφικτό να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup, πριν τα μεσάνυχτα που εκπνέει το τρέχον πρόγραμμα.