26 Ιουνίου 2015

Στα χέρια της αστυνομίας αδίστακτοι ληστές-Τρομοκρατούσαν τα θύματα τους με ηλεκτρικό σίδερο!

Δύο άντρες ηλικίας 37 και 38 ετών συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που λήστευαν τρομοκρατώντας με αναμμένο ηλεκτρικό σίδερο τα θύματα τους!

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση σε Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς υπηκόους Γεωργίας, ενώ αναζητείται και άλλος ένας 27χρονος ομοεθνής τους μαζί με τους συνεργούς τους.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από έρευνα πολλών μηνών, από το 2014 είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, μη διστάζοντας να διαπράξουν ληστείες και κλοπές σε οικίες, χρησιμοποιώντας πολλές φορές και βία ενώ είχαν προμηθευθεί τα κατάλληλα μέσα όπως κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία, και οχήματα. Μάλιστα παρακολούθουσαν και τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας μηχανήματα GPS τα οποία τοποθετούσαν στα οχήματα των ενοίκων, προκειμένου να γνωρίζουν τις ώρες που απουσιάζουν από τις οικίες τους.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν εις βάρος τους δύο περιπτώσεις. Η μια συνέβη τον Δεκέμβριο του 2014 στην Πεύκη όπου απείλησαν τα θύματα τους με το ηλεκτρικό σίδερο σιδερώματος έτσι ώστε να τους αποκαλύψουν που κρύβουν τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Η δεύτερη είναι περίπτωση διάρρηξης-κλοπής και συνέβη στις 2 Ιουνίου στο Χαλάνδρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.