18 Ιουνίου 2015

Στον Πάκη ο Σαμαράς-Ο διάλογος τους μπροστά στην κάμερα - ΒΙΝΤΕΟ

«Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ  και ότι αυτή είναι μία θέση που για εμάς αποτελεί αδιαπραγμάτευτη εθνική κόκκινη γραμμή, που την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα...

να την αμφισβητήσει, πόσο μάλλον  να τη βάλει σε κίνδυνο. Ήθελα να σας μεταφέρω, στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την άποψη αυτή», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε: «Γνωρίζοντας πολύ καλά την ιστορική διαδρομή και τον ιστορικό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά την πορεία της χώρας στην Ευρώπη, αναγνωρίζοντας και τη δική σας αταλάντευτη προσήλωση στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε και πάλι αυτό που σας αναλογεί ώστε να διασφαλιστεί η σταθερή πορεία της χώρας εντός της Ευρώπης και εντός της Ευρωζώνης, γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε: «Σε ότι με αφορά και η πλειοψηφία που με εξέλεξε αλλά και η εντολή της Βουλής από τον ελληνικό λαό που εξέλεξε τη Βουλή αυτή, μου επιβάλλουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και στα όρια των αρμοδιοτήτων μου αυτή την πορεία. Να είστε βέβαιος πως θα το πράξω».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ