09 Ιουνίου 2015

Σάλος με την... «κολπογλυπτική» στις Βερσαλλίες

Τοποθετήθηκε γλυπτό που μοιάζει με γυναικείο κόλπο στους κήπους των Βερσαλλιών

Σάλος στη Γαλλία από την τοποθέτηση ενός τεράστιου γλυπτού που τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες στους κήπους των Βερσαλλιών και μοιάζει με γυναικείο κόλπο.

Το έργο που φιλοτέχνησε ο Ινδός καλλιτέχνης, Ανίς Καπούρ, λέγεται "Dirty corner" (σ.σ. στα ελληνικά : Βρώμικη Γωνία) και όταν κανείς το κοιτάξει προσεκτικά, βλέπει ένα... αιδοίο ή μήπως ένα τεράστιο μουσικό όργανο σαν τούμπα; Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Ινδός καλλιτέχνης ισχυρίστηκε ότι, το τεράστιο γλυπτό απεικονίζει τον «κόλπο της βασίλισσας που παίρνει την εξουσία».

«Ή μήπως κάτι άλλο;», πρόσθεσε.  Ο καλλιτέχνης δεν διευκρίνισε τι ακριβώς είχε στο μυαλό του όταν το έφτιαχνε.

Το έργο του Καπούρ είναι ένα από αντικείμενα έκθεσης που εγκαινιάζεται σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο, όπως αναφέρουν οι γαλλικές εφημερίδες, με τις περισσότερες να κάνουν λόγο για ένα πρωτότυπο γλυπτό. Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος των Βερσαλιών, Φρανσουά ντε Μεζιέ, υποστηρικτής της γαλλικής Δεξιάς, εξέφρασε την δυσφορία του αποδοκιμάζοντας το γλυπτό μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Οι αντιδράσεις που έχουν μέχρι στιγμής υπάρξει για το γλυπτό λειτουργούν και ως διαφήμιση για τον Ινδό καλλιτέχνη ο οποίος δεν είναι κανένας τυχαίος . Ο 61χρονος Καπούρ είναι ο νικητής του βραβείου «Τέρνερ» αλλά και ο καλλιτέχνης που έδωσε πνοή στο «Orbital Tower» στο Λονδίνο.

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ