21 Ιουνίου 2015

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΗΦΑΝΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ! Για πρώτη φορά συνάντηση Τσίπρα με χαρτογιακάδες των θεσμών

Συναντήσεις με Ντόναλντ Τουσκ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναχώρησε για τις Βρυξέλλες

Μεγάλη Δευτέρα η αυριανή για την Ελλάδα και η καρδιά της ευρωζώνης χτυπά στις Βρυξέλλες. Η αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης φθάνει στο τέλος της και όλοι εύχονται να είναι... αίσιο, αν και οι ενδείξεις δεν επιτρέπουν θετικές σκέψεις.

Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνει αύριο τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής.

Οι Γερμανοί πιέζουν για επίτευξη συμφωνίας πριν από την έναρξη της Συνόδου.

Ωστόσο, αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την συμμετοχή του πρωθυπουργού, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του επικεφαλής Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Την συνάντηση έχει ζητήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ ο οποίος νωρίτερα θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας θα έχει τετ α τετ συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, από την αρχή των διαπραγματεύσεων, χωρίς την παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ.