03 Ιουνίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΑΛΑ! ΠΑΝΕ ΠΑΡΕ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΛΣΟΝ ΑΜΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ! Τσίπρας: Συζητάω μόνο την ελληνική πρόταση

- Η Ευρώπη πρέπει να αποφύγει τον διχασμό, επανέλαβε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός
- Δεν έχουμε λάβει ούτε σχόλια ούτε άλλο κείμενο από τους θεσμούς, είπε ο Αλέξης Τσίπρας
- Αιφνιδίασε τους πάντες ο Έλληνας πρωθυπουργός με την δήλωση - μήνυμα προς τους δανειστές λίγο πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες όπου θα συναντήσει τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ

Δήλωση - μήνυμα προς τους εταίρους έστειλε αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για την κρίσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ αλλά και με τον επικεφαλής του  Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Τσίπρας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου και αιφνιδιάζοντας τους πάντες είπε:

«Από προχθές το βράδυ, η ελληνική κυβέρνηση έχει κεταθέσει επισήμως την πρότασή της για έναν έντιμο και αμοιβαία πωφελή συμβιβασμό που θα δώσει τέλος στην κρίση στην Ευρώπη και θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από την οικονομική ασφυξία».

Και συνέχισε με νόημα: «Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια πάνω σε αυτή την πρόταση αλλά ούτε και κάποιο κείμενο από την πλευρά των εταίρων. Χθες βράδυ, δέχθηκα πρόσκληση να μεταβώ στις Βρυξέλλες και με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα θετικά. Θα πάω για να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της κυβέρνησης. Σήμερα είναι απαραίτητο οι θεσμοί να προσχωρήσουν στον ρεαλισμό που κινείται η ελληνική κυβέρνηση προς όφελος μιας Ενωμένης Ευρώπης.
Χρειαζόαμστε την ενότητα και πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση. Η ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει και θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό», κατέληξε ο πρωθυπουργος.