01 Ιουνίου 2015

Θυμάστε τη Γιαννακάκη που θα χώριζε το λαμόγιο άντρα της με το πλαστό πτυχίο... ε, δεν τον χώρισε και θέλει και αρχηγιλίκια

Μπορεί στις τελευταίες εθνικές εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά όχι απλώς να έμεινε εκτός Βουλής αλλά να καταποντίστηκε, κάποιοι όμως στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν φαίνεται να έβαλαν μυαλό από το πάθημα.

Εν προκειμένω ο λόγος για τη Μαρία Γιαννακάκη, η οποία μαθαίνουμε πως… μετά βαΐων και κλάδων βάζει πλώρη για την ηγεσία του κόμματος. Μία υποψηφιότητα που γεννά μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, καθώς μόλις τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε αποκαλυφθεί πως ο σύζυγος της πρώην βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Κώστας Γασπαρινάτος, έκανε… καριέρα στο Δημόσιο με πλαστό πτυχίο.

Ο τότε δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, είχε διατάξει έρευνα για τα πτυχία των υπαλλήλων του δήμου, καθώς υπήρχαν υπόνοιες πως ορισμένα αδρά αμειβόμενα πρόσωπα είχαν «μαϊμού» πανεπιστημιακές ή μεταπτυχιακές γνώσεις. Ένα από αυτά ήταν και ο σύζυγος της κας Γιαννακάκη, ο οποίος είχε προσληφθεί τη δεκαετία του ’80 ως υπάλληλος με πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά αργότερα μετατάχθηκε στους υπαλλήλους πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), καθώς εμφάνισε πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics (LSE).

Τον Ιούλιο του 2014, ο ΔΟΑΤΑΠ απεφάνθη στον δήμαρχο Κορυδαλλού ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πτυχίο», με τον κ. Γασπαρινάτο, προφανώς αναμένοντας τα αρνητικά αποτελέσματα, να έχει βγει με συνοπτικές διαδικασίες στη σύνταξη τον Ιούνιο του 2014. Μάλιστα, ο σύζυγος της πρώην βουλευτού Πειραιά με τη ΔΗΜΑΡ δίδασκε επί σειρά ετών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, χάρη στο… μαϊμουδένιο πτυχίο. Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει σάλο στα ΜΜΕ. Ενδεικτικά παραθέτουμε τίτλους από δημοσιεύματα κορυφαίων εφημερίδων:

«Τα Νέα»: «Με πλαστό πτυχίο στο Δημόσιο ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη»

«Το Βήμα»: «Ο σύζυγος της βουλευτού Γιαννακάκη με πλαστό πτυχίο στο Δημόσιο»

«Πρώτο Θέμα»: «Δημοτικός υπάλληλος με πλαστό πτυχίο ο σύζυγος της βουλευτού Μαρίας Γιαννακάκη»

Η Μαρία Γιαννακάκη αρνήθηκε, βέβαια, πως γνώριζε το παραμικρό για την απάτη του συζύγου της, ποτέ όμως δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί εάν και ήξερε από τον Ιούνιο του 2014 το… πρόβλημα που υπήρχε, περίμενε να πάρει το θέμα δημοσιότητα και μετά να κάνει σχετική δήλωση. Προφανώς επειδή ήλπιζε ή περίμενε να ξεχαστεί… Μάλιστα, είχε αφήσει να διαφανεί πως θα ζητούσε διαζύγιο, πληροφορίες όμως του «Π» θέλουν το ζευγάρι να μην είναι σε διάσταση.

Στα… φρέσκα κουλούρια τώρα, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα υποδεχθούν οι «σύντροφοι» της ΔΗΜΑΡ την υποψηφιότητα της κας Γιαννακάκη για την ηγεσία του κόμματος. Αυτό, καθώς τυχόν εκλογή της θα είναι σε αντιδιαστολή και με τη ρητορική της Αριστεράς περί νομιμότητας! Ταυτόχρονα, θα αποτελεί μεγάλο τροχοπέδη στην προσπάθεια του κόμματος να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την ίδια –σε περίπτωση εκλογής της– να είναι το ιδανικό «θύμα» για τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης σε θέματα τάξης και ηθικής! Μήπως, επομένως, να το ξανασκεφτεί;

«Π»

* Από το ένθετο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ την Παρασκευή 29/05/2015.