09 Ιουνίου 2015

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ – ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

Γράφει ο Θάνος Τζήμερος*

Ο Δήμος Ιλίου έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής ένα αίτημα: αποφάσισε να διοργανώσει το Σάββατο, 27 Ιουνίου μία “Λευκή Νύχτα”. Είναι μια ιδέα που εφαρμόζεται εδώ και καιρό σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις: τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα, κάνοντας τιμές προσφορών σε πολλά είδη τους και η εμπορική νύχτα συνδυάζεται με πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ψωνίσουν και να ψυχαγωγηθούν, ενώ τα καταστήματα παίρνουν μια ανάσα, τονώνοντας τον πενιχρό, λόγω των συγκυριών, τζίρο τους. Όπου γίνεται αυτή η εκδήλωση στέφεται με επιτυχία.

Είναι η τρίτη χρονιά που ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει μία “Λευκή Νύχτα”. Οι δύο προηγούμενες χαρακτηρίστηκαν από όλους - κατοίκους και μαγαζάτορες - ως ιδιαίτερα επιτυχημένες. Το σχετικό αίτημα συνοδεύτηκε από την απόφαση του εμπορικού Συλλόγου Ιλίου και από 200 υπογραφές επαγγελματιών της περιοχής.

Ο αναγνώστης θα αρχίζει να αναρωτιέται: και τι δουλειά έχει η Περιφέρεια σ’ αυτή την απόφαση; Το θέλουν καταστηματάρχες και κάτοικοι, το ενέκρινε ο Δήμαρχος, τέλος. Αμ, δε!

Διαβάστε την εντυπωσιακή συνέχεια στο άρθρο του Θάνου Τζήμερου στο www.logiastarata.gr