18 Ιουνίου 2015

ΜΟΥΓΓΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ! Κυβερνητικές φωνές ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του “κουρέματος” των αμυντικών δαπανών

“Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνγκερ, προτείνει μια “μέτρια” περικοπή των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα από τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι κανόνες του δεν επιτρέπουν να μπαίνουν σε λίστες με προαπαιτούμενα οι αμυντικές δαπάνες, αποκαλύπτοντας έτσι ακόμα μια διάσταση μεταξύ των θεσμών, που στέκεται εμπόδιο για συνολική εξεύρεση λύσης.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα σήμερα, παρά την πίεση που της ασκείται για άλλες μειώσεις δαπανών, ξοδεύει ακόμα τεράστια ποσά αναλογικά του ΑΕΠ της σε εξοπλισμούς συγκριτικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, και αυτό θα πρέπει να σταματήσει”.

Η παραπάνω παράγραφος προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους που τάσσονται ανοιχτά υπέρ του κουρέματος των αμυντικών δαπανών ενώ ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά:

“Η σημερινή Ελλάδα της κρίσης περιλαμβάνει μεγάλες δαπάνες στρατιωτικού εξοπλισμού στον προϋπολογισμό της. Κάτι τέτοιο πρέπει να περιοριστεί άμεσα με στόχο την επίτευξη μιας κοινωνικά βιώσιμης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών της.”

Για την ιστορία σημειώνουμε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι μετέχουν στην κυβερνητική πλειοψηφία με τον βουλευτή τους Γιώργο Δημαρά…