26 Ιουνίου 2015

Κόντρα Φίλη – Βορίδη για τις δηλώσεις Σαμαρά

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον τηλεοπτικό αέρα της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ-1, Νίκος Φίλης και Μάκης Βορίδης, με αφορμή τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά στο περιοδικό Crash για κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

«Ο κ. Σαμαράς βγάζει συμπέρασμα, θα πέσει η κυβέρνηση, είμαι έτοιμος με άλλο πρωθυπουργό. Ψήφισε ο λαός πριν πέντε μήνες να ανατραπεί η κυβέρνηση;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει ο βουλευτής της ΝΔ:

«Αυτό είναι δικό μας θέμα ή των βουλευτών σας; Είναι δικό σας. Αν έχετε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αυτονόητο δεν είναι ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Αν όμως την απολέσεις, αυτό που έρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση καις σας λέει είναι ότι οι εκλογές θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες για τη χώρα και επομένως πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις και η λύση είναι η μεταβατική κυβέρνηση».

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, θα μπορούσε «να αξιοποιηθεί η θετική στάση, γιατί θα μπορούσε κάποιος να πει, θα υπάρχουν σκέψεις δηλαδή, “με συγχωρείτε να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους έτσι που τα έκαναν γιατί στο τέλος – τέλος υποσχέθηκαν άλφα κάνουν ωμέγα, φορτώθηκαν 8 δισ.”».

«Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να απειλήσει εν τοις πράγμασι. Εχει απορριφθεί από τον ελληνικό λαό. Είναι παρελθόν», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Φίλης.