10 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ! Οταν η Βίκυ Σταμάτη παραλίγο να πέσει πρόσωπο με πρόσωπο με την πρώην του Τσοχατζόπουλου

Πρόσωπο με πρόσωπο παραλίγο να βρεθούν Βίκυ Σταμάτη και Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οδηγήθηκε η Βίκυ Σταμάτη προκειμένου να  καταθέσει στους Ελβετούς εισαγγελείς που διερευνούν τη διακίνηση μαύρου χρήματος από μίζες των εξοπλιστικών μέσω του ελβετικού τραπεζικού συστήματος.

Την ώρα που η Βίκυ Σταμάτη ανέβαινε τα σκαλιά για το γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, η Γκούντρουν Τσοχατζοπυλου έφευγε από τα δικαστήρια δίνοντας την συναίνεση της  ώστε αν βρεθούν χρήματα σε λογαριασμό της οπουδήποτε στον κόσμο να παραχωρηθούν στο ελληνικό δημόσιο.

Η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση θα είναι αρνητική να καταθέσει, ζητώντας ενημέρωση για τα ακριβή στοιχεία που ζητούν οι Ελβετοί αφού όπως ισχυρίζεται δεν γνωρίζει το παραμικρό για μίζες από τα εξοπλιστικά στους δικούς της λογαριασμούς.

Νωρίτερα είχε κληθεί να καταθέσει στους Ελβετούς  η πρώην σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν η  οποία -όπως δήλωσε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος- έδωσε ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή εξουσιοδότηση ώστε αν βρεθούν χρήματα σε λογαριασμό της οπουδήποτε στον κόσμο να παραχωρηθούν στο ελληνικό δημόσιο.

Και οι δύο γυναίκες είναι συγκατηγορούμενες του πρώην υπουργού στην υπόθεση των «παράνομων αμοιβών» που φέρεται να έλαβε για την επιλογή των υποβρυχίων και των TORM1, η οποία εκδικάζεται ήδη σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα, η πρώην σύζυγος του υπουργού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή για λόγους υγείας, ενώ η κ. Σταμάτη εκτίει, κρατούμενη στο Δρομοκαΐτειο, ποινή κάθειρξης 12 ετών και αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου στην έκτη αίτηση αποφυλάκισης που έχει υποβάλει.

Χθες, στους Ελβετούς δικαστές κατέθεσε, για δεύτερη φορά, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας ενώ κατάθεση έχει δώσει πριν περίπου ενάμιση χρόνο και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η παρουσία των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης στην Αθήνας είναι στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής με αφορμή έρευνα της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας για περιπτώσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής της Ελλάδας προς την ελβετική Δικαιοσύνη αφορούν κυρίως παροχή στοιχείων για ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με διακίνηση «μιζών».