18 Ιουνίου 2015

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ! Η Ραχήλκατέθεσε μήνυση στον Στουρνάρα και πήγε για σούσι στο κέντρο [εικόνες]

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά χρονικά, και μετά τις επιθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη, η «κολλητή» της Ραχήλ Μακρή κατέθεσε μήνυση στον Γιάννη Στουρνάρα.
Πιθανό δόλο πίσω από όσα αναφέρονται στον πρόλογο της έκθεσης νομισματικής πολιτικής που υπέβαλε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος «είδε» -μετά και τα όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου- η Ραχήλ Μακρή, και γι' αυτόν τον λόγο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
  • «Οι αναφορές περί Grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον ρόλο του. Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ' ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτόν τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης», είπε η κ. Μακρή, φωτογραφίζοντας τις συναντήσεις που είχε ο τότε διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009. Μάλιστα, όπως είπε, «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».
  • Από χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της από τραπεζικούς κύκλους, έχουν φύγει από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο Χρηματιστήριο: «Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν από χθες τι να κάνουν με τα χρήματά τους».
  • Ο δόλος, σύμφωνα με την ίδια, ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις κατατίθενται Οκτώβριο ή Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλει με τα συγκεκριμένα σχόλια μια ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup.



Ο Αδωνις Γεωργιάδης την είδε, όμως, μετα την κατάθεση της μήνυσης, να πηγαίνει σε χλιδάτο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας για να φάει ...σούσι.

Γράφει χαρακτηριστικά στο τουίτερ:

Άδωνις Γεωργιάδης ‏@AdonisGeorgiadi

Και μετά την μήνυση στον Στουρνάρα υπέρ του λαού, η αγωνιστής των λαικών δικαιωμάτων Ραχήλ τρώει σούσι με τα ξυλάκια της στο Pasaji..δούλεμα