07 Ιουνίου 2015

Τους ξεβρακώνει ο Γιούνκερ: Δεν του μίλησα γιατί είχε υποσχεθεί αντιπρόταση και δεν έστειλε τίποτα

Και χθες διέρρεαν στα παπαγαλάκια τους ότι ο Γιούνκερ δεν απέρριψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τσίπρα

«Ήταν και παραμένει φίλος μου, αλλά για να διατηρηθεί αυτή η φιλία, πρέπει να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες» είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό - «Απογοητεύτηκα από την ομιλία του στη Βουλή, γιατί παρουσίασε την πρότασή μας ως τελεσίγραφο» - «Υπάρχει προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις»

Φανερά ενοχλημένος από τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της G7, που διεξάγεται στη Βαυαρία.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την τοποθέτησή του για τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα, καθώς είναι εκτός «ατζέντας», οι δημοσιογράφοι επικεντρώθηκαν στην κατάσταση της Αθήνας, θέτοντας απανωτές ερωτήσεις.

Ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε και δημόσια ότι δεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό το Σάββατο, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έλαβε ποτέ την εναλλακτική πρόταση του κ. Τσίπρα.

«Ο κ Τσίπρας την Τετάρτη δεν ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί» ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας περιμένουν ακόμα μια ελληνική αντιπρόταση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «ήταν και παραμένει φίλος μου, αλλά για να διατηρηθεί αυτή η φιλία πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες», δήλωσε με νόημα, τονίζοντας παράλληλα πως θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Βασίλης Δαλιάνης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ