09 Ιουνίου 2015

ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ! Βέμπερ: Οι Ελληνες είναι προκλητικοί και παίζουν με τη φωτιά-Σέλινγκ (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Η Ελλάδα τζογάρει πολλά και ενδέχεται να χάσει

Χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ καταφέρθηκε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και την κατηγόρησε ότι ευθύνεται για το αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Αρχικά ο κ. Βέμπερ μίλησε για την αλλαγή στάσης ου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε εκνευρισμένος με την αναβλητικότητα της ελληνικής πλευράς. Από τη μεριά του ο κ. Βέμπερ είπε πως μπορεί να καταλάβει απόλυτα τον εκνευρισμό του κ. Γιούνκερ και το γεγονός ότι έχασε πλέον την υπομονή του.

Παράλληλα επισήμανε πως οι Έλληνες παίζουν με τη φωτιά και ότι εμφανίζονται προκλητικοί στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Για να καταλήξει: «Όλοι θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά προϋπόθεση για να υπάρξει μια συμφωνία είναι να παρουσιαστούν προτάσεις που θα οδηγούν σε ισορροπημένους και αξιόπιστους προϋπολογισμούς. Το έκαναν οι άλλες χώρες, πρέπει να το κάνει και η Ελλάδα».

Σέλινγκ (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Η Ελλάδα τζογάρει πολλά και ενδέχεται να χάσει

Σέλινγκ (ΥΠΟΙΚ Αυστρίας): Η Ελλάδα τζογάρει πολλά και ενδέχεται να χάσει
Κόσμος
09|06|2015 12:27
-A+A
Η πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση γίνεται ολοένα και έντονη και προέρχεται από διαφορετικά μέτωπα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλιγκ να στείλει προειδοποίηση προς την Αθήνα.

Ο κ. Σέλινγκ φέρεται να δήλωσε πως η Ελλάδα τζογάρει πολλά και, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ενδέχεται να τα χάσει.
Παράλληλα, ο ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας τόνισε ότι οι πιστωτές και τα τεχνικά κλιμάκια δεν μπορούν να κάνουν περαιτέρω παραχωρήσεις στην ελληνική κυβέρνηση, υποδηλώνοντας, κατ’ ουσίαν, ότι η πρόταση των θεσμών αποτελεί τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά.