26 Ιουνίου 2015

Συμφωνία: Ρήξη, εκλογές ή και έξοδο απ' το ευρώ προτείνουν υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τα όργανα... καλά κρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη ακόμη και υπουργούς σε κάθε ευκαιρία να λένε όχι στη συμφωνία και να προτείνουν από... μοναχικό δρόμο για την Ελλάδα, με έξοδο προφανώς από το ευρώ, ως και εκλογές...
Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το “μίνι ασφαλιστικό” ο Δημήτρης Στρατούλης αφού χαρακτήρισε ως το “μόνο ρεαλισμό” την απόρριψη από την κυβέρνηση των μέχρι τώρα προτάσεων των εταίρων, σημείωσε ότι “συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύση και διέξοδο για τη χώρα”

Στην ίδια επιτροπή και απαντώντας – όπως είπε- “απέναντι στην πρόκληση του Τουσκ, ο οποίος είπε χθες “game over” ο Θανάσης Πετράκος εμφανίστηκε υπέρ μιας ενδεχόμενης ρήξης και τόνισε “εμείς απαντάμε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ιδεολογικός πρόγονος αυτών που θεωρούσαν ότι η Ελλάδα είναι ψωροκώσταινα. Αυτός ο λαός και αυτή η κυβέρνηση έχουν ιδεολογικούς πρόγονους μεγάλους αγωνιστές, όπως ο Δημήτρης Μπάτσης που δολοφονήθηκε από το παρακράτος την μετεμφυλιακή περίοδο. Αυτή η χώρα έχει δυνατότητες, μπορεί να ζήσει και να επιβιώσει. Δεν είμαστε οπαδοί του «Βασίλη κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης». Κουβαλάμε αποσκευές αυτών που αγωνίζονται και δεν διστάζουν να προχωρήσουν μόνοι τους σε ένα σκληρό κόσμο. Μπορούμε να προχωρήσουμε και η Ελλάδα να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει”.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης που χθες είπε να προκηρύξει εκλογές απ' τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας αν είναι να επιστρέψει με μια συμφωνία χωρίς συγκεκριμένους όρους επαναφέρει σήμερα τους όρους του αναφέροντας:
“Αν ο πρωθυπουργός δεν έλθει με :
1. συγκεκριμένο οδικό χάρτη διαγραφής χρέους,
2. συγκεκριμένο οδικό χάρτη επενδυτικού σχεδίου,
3. προστασία των όρων στις ιδιωτικοποιήσεις,
4. όχι τρίμηνη ή εξάμηνη παράταση, που σημαίνει φαύλο κύκλο, τότε να προκηρύξει αμέσως τώρα εκλογές.

Αν έρθει με αυτά τα τέσσερα, τότε να συγκληθεί Κεντρική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου θα υπάρξει βελτίωση της συμφωνίας, με προτάσεις των βουλευτών και μετά θα ψηφιστεί, όχι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι σε ένα άρθρο”.