12 Ιουνίου 2015

ΔΗΛ. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ; Φίλης: Πρακτικά θα έχουμε μνημόνιο όσο δεν αντιμετωπίζεται το χρέος

Συγκρατημένος για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ο οποίος επανήλθε και στο θέμα της κατάργησης του μνημονίου, συνδέοντάς το άμεσα με την αντιμετώπιση του χρέους.

Κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου ο κ. Φίλης τόνισε ότι καθημερινά η ελληνική πλευρά διαπιστώνει εναλλαγές φάσεων και συναισθημάτων και σημείωσε ότι «αν έχουμε συντόμως κατάληξη και το -αν- το τονίζω στη σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε τότε θα επανέλθει και η διαδικασία κανονικής νομοθέτησης» είπε σκιαγραφοντας την κρισιμότητα των στιγμών. Αναφερόμενος δε, στον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου τόνισε «Αν όμως είμαστε αναγκασμένοι να επισπεύσουμε τη νομοθετική διαδικασία για να προλάβουμε καταστάσεις και να βοηθήσουμε όσους έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές τότε θα κάνουμε χρήση των δυνατοτήτων που μας δίνει ο νόμος» πρόσθεσε ο κ. Φίλης .

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και στα της κατάργησης του Μνημονίου εκτιμώντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς ρύθμιση του χρέους. «Η κατάργηση του Μνημονίου δεν είναι αυτόματη. Το Μνημόνιο επεβλήθη με μηχανισμό το χρέος. Αν το χρέος δεν αντιμετωπιστεί τότε το Μνημόνιο όσα άρθρα κι αν καταθέσουμε για να το καταργήσουμε θα είναι εδώ εν τοις πράγμασι. Αυτή τη μάχη δίδει σήμερα η κυβέρνηση και είναι μια σκληρή μάχη η οποία έχει την κατανόηση και τη στήριξη του λαού. Μάχη ανακούφισης από τα μνημονιακά δεινά σε μια προοπτική ανασυγκρότησης της Οικονομίας μέσα από την αντιμετώπιση του βρόγχου του χρέους» κατέληξε.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/283332/filis-mnimonio-en-tois-pragmasi-oso-den-adimetopizetai-to-hreos/#ixzz3crllNZdK