19 Ιουνίου 2015

ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΑΛ@ΚΑ! "Πήρε στάση ζητιανιάς"!

Θέμα και στον τουρκικό τύπο, όπως παντού άλλωστε , έγινε η φωτογραφία του Ελληνα Υπουργού Οικονομικών κ Βαρουφάκη να κάθετε στο δάπεδο του Κοινοβουλίου για να ακούσει τον κ. Τσιπρα. Οι τουρκικές εφημερίδες γράφουν μεταξύ άλλων ότι η κίνηση δείχνει απόγνωση και ...ετοιμασία για επαιτεία!

Η εφημερίδα Hurriyet, με τον τίτλο «Ο γείτονας Υπουργός στο δάπεδο», γράφει γενικά για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ΕΕ ενώ το δημοσίευμα πλαισιώνεται με την γνωστή φωτογραφία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, και στη λεζάντα γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης, επειδή δεν υπήρχε κενή θέση, παρακολούθησε την ομιλία του Πρωθυπουργού καθήμενος στο δάπεδο και η στάση του αυτή σχολιάστηκε ως '‘ετοιμασία για επαιτεία''.

Η εφημερίδα Star αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο «Φωτογραφία αδιεξόδου» και γράφει ότι αυξάνεται συνεχώς το αδιέξοδο για την κρίση χρεών στην Ελλάδα και σημειώνει ότι ο φακός κατέγραψε την απελπισμένη κατάσταση του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος είχε καθίσει στο δάπεδο.

Η Takvim, με τον τίτλο «Επαιτεία από τον Υπουργό Οικονομικών», γράφει ότι αυξάνεται το αδιέξοδο στην κρίση χρεών της Ελλάδας και ενώ δεν προκύπτει καμία συμφωνία, τα βλέμματα έχουν στραφεί στη σύνοδο του Eurogroup .Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Βαρουφάκης, είπε ότι δε σχεδιάζει, κατά τη Σύνοδο, να προβεί σε νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Στην περίπτωση που η Ελλάδα δε συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ μέχρι 30 Ιουνίου θα έρθει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και προσθέτει ότι η κατάσταση απόγνωσης του Υπουργού κ. Βαρουφάκη δε ξέφυγε από την προσοχή των φωτογράφων, οι οποίοι τον φωτογράφησαν ενώ καθόταν στο δάπεδο στο Κοινοβούλιο.
Η Takvim με τον τίτλο «Κατέρρευσε σε 134 μέρες», γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Βαρουφάκης, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2015 έκανε σόου στο Λονδίνο βάζοντας το ένα πόδι πάνω στο άλλο, προχθές κάθισε στο δάπεδο στη Βουλή.Και σημειώνει ότι ο Βαρουφάκης είπε «Το να λέει κανείς υποσχέσεις στις προεκλογικές εκδηλώσεις είναι πολύ πιο εύκολο από τη διοίκηση της χώρας». Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε βοήθεια από την ΕΕ και παραπονέθηκε λέγοντας ότι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και αποδέχθηκε ότι σύντομα δε θα μπορέσουν να καταβάλουν τους μισθούς των υπαλλήλων και τις συντάξεις. Επίσης είπε ότι στη χώρα υπάρχουν πολλοί πλούσιοι που οφείλουν φόρους και θα πρέπει πια να φοβούνται από την κυβέρνηση διότι θα γίνουν τα απαιτούμενα.

Η εφημερίδα Haberturk παραθέτει την ίδια φωτογραφία, με τον τίτλο «Το αστέρι της Αθήνας κάθισε κάτω». Στο δημοσίευμα γράφει ότι η φωτογραφία του κ. Βαρουφάκη ενώ κάθεται στο δάπεδο, χαρακτηρίστηκε από τον ευρωπαϊκό τύπο ως ''φωτογραφία της απόγνωσης''.

Η Vatan επίσης παραθετει την ίδια φωτογραφία του κ. Βαρουφάκη, με τον τίτλο «Η Ελλάδα δεν κάνει πίσω». Η Cumhuriyet γράφει για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας την ίδια φωτογραφία και τονίζοντας ότι αυξάνεται καθημερινά και περισσότερο το αδιέξοδο στην Ελλάδα για την κρίση χρέους.