08 Ιουνίου 2015

ΜΠΑ; Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΑΓΟ; Στον τοίχο Σόιμπλε έπεσε ο Βαρουφάκης: Χωρίς το παραμικρό κέρδος η συνάντηση

Αφού τα παπαγαλάκια δημοσιοκάφροι μας έχουν ζαλίσει ότι "η Μέρκελ βάζει πάγο στον Σόιμπλε και παίρνει τη διαπραγμάτευση πάνω της" γιατί ο Μπαρούφας ζήτησε και συναντήθηκε με τον Σόιμπλε; Και προπάντων πως "τόλμησε" ο Σόιμπλε και του έριξε πόρτα σε όσα ζήτησε;

Σε καλό κλίμα αλλά χωρίς το παραμικρό κέρδος για το ελληνικό ζήτημα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τετ-α-τετ που διήρκησε σχεδόν μιάμιση ώρα, οι δύο υπουργοί στο μόνο που συμφώνησαν ήταν τα αίτια του ελληνικού προβλήματος, αφού κατά τα άλλα διαπιστώθηκε η πλήρης διαφωνία ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής στο Γερμανό ομόλογο του ότι δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει ή να διαπραγματευθεί επί τη βάσει του σχεδίου που έχουν παρουσιάσει οι δανειστές, επαναλαμβάνοντας στην πραγματικότητα την κυβερνητική γραμμή, σύμφωνα με την οποία το πεδίο της διαπραγμάτευσης είναι το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η Αθήνα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές, «υπήρξε εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο επίλυσης του προβλήματος» και είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά από τη συνάντηση, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι είναι η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πολιτικές ηγεσίες, παραπέμποντας ευθέως στις διαβουλεύσεις που γίνονται στο ανώτατο επίπεδο.